logo
Образователни програми
Езикови ваканции
Пансионни училища

The Village School

Детайли

Място: Хюстън, Тексас

Годишна такса: USD 69 550

Образователни програми: International Baccalaureate, Advanced Placement

Възраст на учениците: 14-18 год.

Международното училище Village School обединява деца с различни възможности и таланти като насърчава развиването на лична компетентност у всяко от тях. Училището се стреми да изгради "завършени личности", като максимално развие академичния потенциал на всяко дете и им помогне да израснат физически, социално и емоционално. С помощта на специални техники за обучение се отрежда особено внимание на самодисциплината, и учениците се възпитават в традиционните добродетели: вежливост, взаимно уважение и лична отговорност. Базата на училището заема площ от 50 декара и включва следните съоръжения: две спортни зали, три компютърни зали, две библиотеки, кабинети по музика, арт ателиета, танцово студио и открити спортни площадки.

Местоположение

The Village School се намира в жилищен район в западен Хюстън, между Memorial Drive и Westheimer. Училището е разположено в непосредствена близост до "енергийния коридор" на Хюстън, което го прави популярен избор за семейства заети в областта на енергетиката.

Учебни програми

The Village School предлага отлична подготовка за постъпване във висши учебни заведения в САЩ. Специално разработените програми за чуждестранни ученици помагат бързо да се усвоят говоримия и писмен английски език. Юношите изучават и математика, точни науки, социални науки, изкуства и спорт. Академичната програма развива критичното мислене на учениците и техните умения за решаване на сложни задачи, като ги подготвя за бъдещата им кариера. Всеки ученик следва индивидуален учебен план. Възпитаниците на The Village School продължават обучението си в едни от най-добрите колежи и университети в САЩ и по света, сред които са: Харвард, Йейл и Масачузетския Технологичен Институт, както и над 200 други университети. Специални съветници помагат на юношите да подберат внимателно колежи, които да отговарят на техните индивидуални академични възможности.

Настаняване

Учениците се настаняват в общежитие, което се намира на един километър от сградата на училището. Децата се настаняват в комфортни спални, обикновено с още един или двама съквартиранти. Във всяко общежитие има дежурен педагог, който контролира учениците и им помага с домашните работи и живота на пансион.

Спорт и развлечения

Предлагат се широка гама от възможности в областта на изкуството, спорта и извънкласната дейност. В областта на изкуството, децата могат да се включат към класовете по рисуване, живопис, керамика, скулптура, актьорско майсторство и танци. Музикалната школа разполага с рок група, оркестър, хор и джаз група, която изнася концерти извън училището на различни места в Хюстън. Предлагат се следните спортове: баскетбол, лека атлетика, футбол, волейбол, тенис и лакрос. Юношите могат и да се присъединят към клубовете по интереси за: изкуство, дизайн, шах, математика, точни науки, опазване на околната среда, обществено полезен труд, към клуба за изготвяне на годишника на училището или социалния клуб.

Изисквания и прием

Кандидатите за прием се оценяват въз основа на попълнен формуляр, академична справка, препоръки от преподаватели и интервю. Изисква се да се положат и следните приемни изпити: ISEE (Independent School Entrance Examination) и Otis-Lennon School Ability Test (OLSAT).

Свържи се с консултант
CATS ACADEMY BOSTON
Бостън е с богата история, център за висше образование с над 250 000 студенти от цял свят, дом на едни от най-големите финансови, биотехнолигични и производствен компании...
ВИЖ ПОВЕЧЕ
LAKE MARY PREPARATORY SCHOOL
Училището се намира в централна Флорида – четвъртият по население щат в САЩ. Базата на училището е разположена на кратко разстояние от Орландо, където са и увеселителните паркове „Disney World“ и „Sea World Orlando“...
ВИЖ ПОВЕЧЕ
NORTH BROWARD PREPARATORY SCHOOL
North Broward Preparatory School не само има завидно местоположение, но и фигурира в челната класация на училища по света, които предлагат подготовка за постъпване в колеж. В NBPS учениците се подготвят да: постигнат най-високите...
ВИЖ ПОВЕЧЕ
NEW MEXICO MILITARY INSTITUTE
Основан през 1891 г. New Mexico Military Institute е единственият държавен колеж с пансион, който предоставя на своите възпитаници, както академична, така и военна подготовка. ..
ВИЖ ПОВЕЧЕ
PERKIOMEN SCHOOL
Perkiomen School се намира в Пенсбург, само на около час от Филаделфия, на два часа от Ню Йорк и на три часа от Вашингтон...
ВИЖ ПОВЕЧЕ
logo
Инвестирайте в бъдещето на своите деца - подарете им образование в чужбина!
АКРЕДИТАЦИИ
2012

Cambridge Education Group

Accredited Partner
2019

BSBN

Accredited Partner