logo
Образователни програми
Езикови ваканции
Пансионни училища

Пансионни училища в Малта

Средно образование в Малта
Малта е най-малката страна в Европейския съюз, след Гибралтар. Това не пречи, обаче да е позната и със средното си образование. Макар и малка по площ, Малта пленява със своята идентичност, повлияна от различни култури, народности и обичаи. Тя предлага британски стандарт на средно образование и едно голямо преимущество - слънчево и топло време. Друг факт е, че малко нации могат да се похвалят с такова богато културното наследство. На територията на нейната столица Валета е запазен най-старият театър в Европа – „Мануел“.
В Малта има два официални езика – малтийски и английски, като почти 90% от населението говори английски език. Интересът към средното образование в Малта е голям, защото образованието се базира на британския модел, като в повечето пансионни училища в Малта обучението е на английски език. Основното образование продължава 6 години. При навършване на 11 г. и след полагане на изпит децата започват средното си образование в държавни или частни училища. При навършване на 16 годишна възраст учениците имат избор да продължат в т. нар. „sixth form“ колежи, в които се подготвят за по-високи образователни степени като: A-levels, IB Diploma, GCSE и IGCSE. Тези програми за средно образование в Малта обикновено продължават 2 години и завършват със зрелостни изпити, резултатите, от които са предпоставка за продължаване на образованието във висши учебни заведения по целия свят.

Топлият средиземноморски климат, прекрасната архитектура, красивите плажни ивици и сини лагуни, заедно с евтините самолетни билети, са предпоставка страната да се превърне в популярна образователна дестинация. Малта привлича годишно около 80 000 ученици от цял свят.
ST EDWARD'S COLLEGE MALTA
St Edward's College е разположен в Биргу – средновековен град в южната част на пристанището Гранд Харбър.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
logo
Инвестирайте в бъдещето на своите деца - подарете им образование в чужбина!
АКРЕДИТАЦИИ
2012

Cambridge Education Group

Accredited Partner
2019

BSBN

Accredited Partner