logo
Образователни програми
Езикови ваканции
Пансионни училища

Пансионни училища в Канада

Средно образование в Канада
Канада е най-голямата държава в Северна Америка и втората по големина страна в света. Има впечатляваща, разнообразна и красива природа. Интересен факт е, че тя разполага с най-много питейна вода на глава от населението. Тя е известна като социално ангажирана държава, която е сред най-развитите в световен мащаб. В страната живеят големи общности от други националности, които са запазили своите уникални културини традиции. Въпреки че, не е с най-приятния климат, държавата е популярна дестинация за младежи, които искат да получат световно признато средно образование. Официалните езици в страната са два: английски и френски. Образователната система в страната се базира активно и на двата езика. Единствено в Квебек френският език е основен, защото това е основна франкофонска провинция. Но и там има пансионни училища, където образователната програма е на английски език. Канада е разделена на провинции и тя няма централизирана образователна система. Според конституцията, всяка провинция определя сама образователните норми. Различията в средното образование в Канада се дължат на културното и историческото влияние на отделните провинции, които са автономни. Канадската образователна система е своеобразна смесица от американската и английската.
Дипломата, с която може да се завърши средно образование в Канада, в предлаганите от нас елитни пансионни училища, е със световна тежест.

Въпреки децентрализацията на средното образование в Канада, тази страна демонстрира високо ниво и отлични резултати на международни изложения в областта на информатиката, математиката и естествените науки.

В пансионните училища в Канада предлагат международни програми като Advanced Placement. След завършване на средно образование в Канада гимназистите могат да избират от едни от най-елитните канадски университети. Според класацията на QS World University Rankings, канадските университети намират място в световния топ 100, а някои се класират в топ 20.
LAKEFIELD COLLEGE SCHOOL
Училището е разположено на брега на езерото Katchewanooka в провинцията Онтарио...
ВИЖ ПОВЕЧЕ
logo
Инвестирайте в бъдещето на своите деца - подарете им образование в чужбина!
АКРЕДИТАЦИИ
2012

Cambridge Education Group

Accredited Partner
2019

BSBN

Accredited Partner