logo
Образователни програми
Езикови ваканции
Пансионни училища

St Louis School

Детайли

Място: Mилано, Италия

Годишна такса: EUR 19 745 – EUR 23 380

Образователни програми: IB, IGCSE

Възраст на учениците: 14 - 18г.

St Louis School, член на Inspired Group, e първото английско независимо пансионно училище в Италия и водещо пансионно училище в Европа. За последните четири години училището заема челно място на континента по резултати на учениците, завършващи програмата IB Diploma. В него се обучават ученици от 50 различни националности, с възможност за 26 места на пансион в гимназиален курс. Също така, St Louis School e единственото международно средно училище в Mилано, което предлага пълна IGCSE програма. Училището следва редица ценности, сред които: уважение, толерантност, позитивна групова атмосфера, мотивация за успех, честност и грижа. През цялата година децата взимат участие в училищни концерти, спортни събития, международни изяви и пътувания. Базата на училището разполага със зали за баскетбол и волейбол, футболно игрище на открито, плувен басейн, фитнес зала и други удобства.

Местоположение

St Louis School се намира в Милано, един от най-известните градове в Италия, с богато историческо наследство и атмосфера, благодарение на впечатляващата катедрала Duomo, театър La Scala, каналите Navigli, красивите паркове, музеи и галерии на Милано. Училището е в близост до известния парк Parco Sempione и входа Arco della Pace и на 14 км от летище Милано.

Учебни програми

Училището следва обучението по британската образователна система като в St Louis School се предлагат програмите IGCSE и IB diploma, а също така е сертифициран център за изпитите Cambridge Certificates.

Спорт и развлечения

За учениците се предлагат клубове по интереси в сферата на спорта, музиката, изкуството, интелектуални занимания, журналистика, уроци по френски и немски език и др. Програмата включва баскетбол, волейбол, футбол, йога и други. През уикендите се организират разнообразни дейности, сред които посещения на историческите забележителности на Милано, галерии, музеи, разходки сред природата, посещения на Комо, Венеция, Рим, Флоренция и др.

Изисквания за прием

·         копие на академична справка от настоящето училище за последните 2 години на обучение;

·         полагане на тест за проверка на нивото на английския език на кандидата;

·         интервю по Skype.

Свържи се с консултант
H-INTERNATIONAL SCHOOL
Кампусът на H-International School е разположен близо до Венеция, на 10 минути от международното летище Марко Поло и от плажа Jesolo....
ВИЖ ПОВЕЧЕ
INSTITUT SAINT-DOMINIQUE ROME (ISD)
Institut Saint-Dominique е пансионно училище, намиращо се в Рим. То е едно от най-престижните френски училища в Италия.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
INTERNATIONAL SCHOOL OF MILAN
Най-новата сграда на училището, която е открита през септември 2013г. се намира само на няколко километра от центъра на Милано в община Баранзате.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
ST LOUIS SCHOOL
St Louis School се намира в Милано, един от най-известните градове в Италия, с богато историческо наследство и атмосфера, благодарение на впечатляващата катедрала Duomo, театър La Scala, каналите Navigli, красивите паркове, музеи и галерии на Милано.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
logo
Инвестирайте в бъдещето на своите деца - подарете им образование в чужбина!
АКРЕДИТАЦИИ
2012

Cambridge Education Group

Accredited Partner
2019

BSBN

Accredited Partner