logo
Образователни програми
Езикови ваканции
Пансионни училища

Institut Saint-Dominique Rome (ISD)

Детайли

Място: Рим, Италия

Годишна такса: EUR 23 000 – 31 750

Образователни програми: French Baccalaureate, International Baccalaureate (IB)

Възраст на учениците: 13 – 18 год.

Пансионното училище е едно от най-престижните френски училища в Италия. Кампусът му се простира върху 5 хектара. Има160 класни стаи с интерактивни touch screen дъски във всяка стая, една голяма аудитория, 2 библиотеки, научна лаборатория, театрално, музикално и танцово студио, ресторант и уелнес зона. Institut Saint-Dominique (ISD) разполага със спортни съоръжения на закрито и на открито.

Местоположение

Institut Saint-Dominique (ISD) е престижно пансионно училище. То е създадено преди 60 години в италианската столица Рим.

Учебни програми

Middle School (11-15 год)
От 6 до 9 клас включително, учениците се обучават по общата френска образователна система, като в края на този 4-годишен цикъл завършват с Diplôme National du Brevet (DNB). DNB показва знанията и уменията, придобити в края на Middle School.

High School /Seconde (15-18 год)
Обучението от 10 до 12 клас се нарича още Терминален цикъл, а изборът за дисциплини и тип програма, по която да се обучава ученикът, имат решаващо значение за понататъчното му образование.

За последните 3 години от средното си образование учениците могат да изберат между:

ESABAC – обучение по френската образователна система с два предмета на италиански (Италиански език и литература, История и география). Завършва се с диплома French Baccalaureate.
SELO – обучение по френската образователна система с допълнения към класическите уроци, които са изцяло на английски език – част от хорариума по История и география, както и 2 часа седмично Европейски английски. Завършва се с диплома French Baccalaureate.
IB (International Baccalaureate). Завършва се с IB Diploma. Обучението е изцяло на Английски език.

Настаняване

Настаняването на учениците се извършва в собствени общежития на територията на кампуса на колежа. Стаите разполагат със собствен санитарен възал и са двойни или тройни.

Спорт и развлечения

Institut Saint-Dominique (ISD) разполага със спортни съоръжения на закрито и на открито.

Изисквания за прием

·         Академична справка за последните две години на обучение

·         Тест по език

·         Интервю

Свържи се с консултант
H-INTERNATIONAL SCHOOL
Кампусът на H-International School е разположен близо до Венеция, на 10 минути от международното летище Марко Поло и от плажа Jesolo....
ВИЖ ПОВЕЧЕ
INSTITUT SAINT-DOMINIQUE ROME (ISD)
Institut Saint-Dominique е пансионно училище, намиращо се в Рим. То е едно от най-престижните френски училища в Италия.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
INTERNATIONAL SCHOOL OF MILAN
Най-новата сграда на училището, която е открита през септември 2013г. се намира само на няколко километра от центъра на Милано в община Баранзате.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
ST LOUIS SCHOOL
St Louis School се намира в Милано, един от най-известните градове в Италия, с богато историческо наследство и атмосфера, благодарение на впечатляващата катедрала Duomo, театър La Scala, каналите Navigli, красивите паркове, музеи и галерии на Милано.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
logo
Инвестирайте в бъдещето на своите деца - подарете им образование в чужбина!
АКРЕДИТАЦИИ
2012

Cambridge Education Group

Accredited Partner
2019

BSBN

Accredited Partner