logo
Образователни програми
Езикови ваканции
Пансионни училища

Пансионни училища в Италия

Средно образование в Италия
Италия е приказна държава, в която може да се открие всичко: папи, художници, учени, поети и владетели. Разположена на Апенинския полуостров, като включва двата най-големи острова в Средиземно море – Сицилия и Сардиния и много по-малки острови в Тиренско и Адриатическо море. Страната е известна с гении като Леонардо да Винчи и Галилео Галилей.

Благоприятният климат, красивата природа и история, датираща от преди 3000 години привличат като магнит безброй млади хора, които искат да получат своето средно образование в Италия. Културата и националната кухня, дружелюбните хора и романтичният дух са само част от тази държава.
Многобройните инвестиции в областта на образованието дават своя резултат. От Италия произлиза отново нашумелият метод на обучение на Мария Монтесори. Именно в тази държава е разработен първият търговски настолен компютър, известен като P101. Малко след появата на Р101, италианският физик Федерико Фаггин изобретява първия търговски микропроцесор. Други известни личности на 20 век, които са получили своето средно образование в Италия са: Фабиола Джаноти, която е ръководител на проекта, довел до откриването на Хигс Бозон. Джакомо Рицолати (неврофизиолог) откривател на огледалните неврони.

Тези световно значими постижения са резултат от образователната система на Италия, основана на солидни познания, строга методология и творчески подход към експериментирането.

Средното образование в Италия е всепризнато, а пансионните училища, с които работим предлагат програми, като IB programme и IGCSE.

Страната е сред десетте най-популярни дестинации за обучение в чужбина. Заедно с избора от програми на италиански, много от пансионните училища в Италия въвеждат обучение и на английски език.

Италия се нарежда сред най-предпочитаните дестинации за обучение за много международни ученици, търсещи висококачествено образование в Европа. Привличаща ежегодно около 40 000 младежи от цял свят, през последните години Италия се превърна в популярна дестинация за придобиване на диплома за международно средно образование.

H-INTERNATIONAL SCHOOL
Кампусът на H-International School е разположен близо до Венеция, на 10 минути от международното летище Марко Поло и от плажа Jesolo....
ВИЖ ПОВЕЧЕ
INSTITUT SAINT-DOMINIQUE ROME (ISD)
Institut Saint-Dominique е пансионно училище, намиращо се в Рим. То е едно от най-престижните френски училища в Италия.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
INTERNATIONAL SCHOOL OF MILAN
Най-новата сграда на училището, която е открита през септември 2013г. се намира само на няколко километра от центъра на Милано в община Баранзате.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
ST LOUIS SCHOOL
St Louis School се намира в Милано, един от най-известните градове в Италия, с богато историческо наследство и атмосфера, благодарение на впечатляващата катедрала Duomo, театър La Scala, каналите Navigli, красивите паркове, музеи и галерии на Милано.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
logo
Инвестирайте в бъдещето на своите деца - подарете им образование в чужбина!
АКРЕДИТАЦИИ
2012

Cambridge Education Group

Accredited Partner
2019

BSBN

Accredited Partner