logo
Образователни програми
Езикови ваканции
Пансионни училища

BGI Academy – Danish Sports Academy

Детайли

Място: Ютланд, Дания

Годишна такса: EUR 26 000

Образователни програми: Cambridge IGCSE

Възраст на учениците: 15 – 17г.

Основана през 1955г. BGI Academy е втората по големина спортна академия в Дания, в която учениците си съжителстват, практикуват различни спортове и изучават предмети за придобиване на IGCSE диплома. В училището се обучават 560 деца, като свободните места за международни ученици са само 20. Академията е оборудвана с най-модерните спортни съоражения, а треньорите са висококвалифицирани.

Продължителността на обучение е една година. Годишната такса включва настаняване, храна и екскурзии до 4 дестнации в Европа.

Местоположение

BGI Academy е разположена на полуостров Ютланд - на 260 км от летище Копенхаген. Ютланд е една от най-гъсто населените части на Дания, а и една от най-развитите в икономически план.

Учебни програми

Международните ученици могат да се обучават в следните спортни дисциплини: футбол, хандбал, баскетбол и колоездене. За да бъдат приети в избраната спортна програма, те трябва да отговарят на ниво за напреднали. Учебният план включва 3 пъти седмично спорт (в зависимост от дисциплината, в която учениците са избрали да се профилират) + гимнастика в часовете по физкултура. Учениците с най-добри постижения могат да се възползват от 2 допълнителни тренировки с професионален треньор.

Паралелно със спортната подготвка, учениците се обучават по IGCSE програмата, която е широко популярна и призната в цял свят. В академията се изучават: английски език, физика и химия, математика и глобални перспективи. В края на учебната година възпитаниците полагат изпити по тези предмети.

След дипломирането си, младежите могат да продължат средното си образование в Англия по програмата А-levels, в САЩ – по Advanced Placement или в други международни училища, които подготвят по програмата IB.

Датският език е включен в учебната програма като допълнителен задължителен предмет за всички международни ученици.

Настаняване

Предлага се настаняване в къщи с капацитет 16 души – 8 момчета + 8 момичета, по двама в стая. На разположение във всяка къща има по 2 санитарни възела. За учениците се грижи „настойник“, който отговаря за сигурността им по време на обучението и поддържа връзка с техните родители.

Спорт и развлечения

В свободното време се практикуват: футбол, хандбал, баскетбол, американски футбол, колоездене, танци, гимнастика, ритмична гимнастика, паркур. На разположение на децата е и напълно оборудвана фитнес зала. През уикендите учениците могат да се разхождат из градовете в близост до Ютланд.

По време на учебната година се организират пътувания до 4 различни държави в Европа, включително до град Кеймбридж във Великобритания.

Изисквания за прием

Навършени 16 години, попълване на апликационна форма и Skype интервю.

Свържи се с консултант
RANUM EFTERSKOLE COLLEGE
Ranum Efterskole College е разположен в Ранум, който е датски град в живописна провинциална местност в северната част на полуостров Ютланд. Ранум е известен с богата история и традиции в областта на образованието.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
BGI ACADEMY
BGI Academy е разположена на полуостров Ютланд - на 260 км от летище Копенхаген. Ютланд е една от най-гъсто населените части на Дания, а и една от най-развитите в икономически план.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
logo
Инвестирайте в бъдещето на своите деца - подарете им образование в чужбина!
АКРЕДИТАЦИИ
2012

Cambridge Education Group

Accredited Partner
2019

BSBN

Accredited Partner