logo
Образователни програми
Езикови ваканции
Пансионни училища

St.John’s International School

Детайли

Място: Брюксел, Белгия

Годишна такса: EUR 27 300 - EUR 53 000

Образователни програми: IB MYP; IB DP, High School Diploma, Advanced Placement

Възраст на учениците: 3 – 19 год.

St. John’s International School е основано през 1964г. и в продължение на 50 години в него се обучават децата както на местните жители, така и на голяма част от международната общност в Брюксел. Училището приветства ученици от всички култури, религии и националности. В него се обучават около 600 ученици от 55 различни държави. Повече от 90% от децата завършват с отлична IB диплома и са приети в едни от най-добрите университети по света. Училището се ползва с репутация на едно от най-добрите международни училища в Европа.

Местоположение

Училището е разположено в град Ватерло, който се намира на няколко километра на юг от Брюксел. С около 30 000 жители градът е безопастно място за живеене, което осигурява на своите граждани всички необходими удобства. Районът предлага много възможности за активности на открито, като разходки сред природата, тичане, каране на колело или излет сред красивата природа.

Учебни програми

IB MYP – програмата е създадена за ученици на възраст от 11 до 16 години. Предоставя обучение, което насърчава учениците да бъдат креативно мислещи личности и окуражава децата да използват наученото в училище и в реалния живот. Програмата благоприятства за развитието на умения за комуникация, междукултурно разбиране и глобална ангажираност. IB MYP е подготовка за академичните предизвикателства на IB програмата.

IB Programme – това е 2-годишна международнопризната образователна програма за ученици на възраст от 16 до 19 години, желаещи да продължат образованието си в университет. Всички изпити се полагат на английски език. Максималният брой точки в дипломната програма е 45. За да получат международна диплома, кандидатите трябва да са събрали най-малко 24 точки.

Настаняване

Децата се настаняват в общежития на територията на училището в стаи с по 2 или 4 легла с общ санитарен възел, като момчета и момичета са в различни крила на сградата. На разположение на учениците е и кафетерия.

Спорт и развлечения

Училището разполага със студио за балет и танци, театрална зала, арт ателие, малки музикални студиа за самостоятелно практикуване, спортно игрище, два физкултурни салона, фитнес салон, тенис кортове и алеи за лека атлетика.

Изисквания за прием

·         Попълване на апликационна форма

·         Академична справка за последните 3 години на обучение

·         Сертификат за владеене на английски език

·         Интервю по Skype/телефон

Свържи се с консултант
ST.JOHN’S INTERNATIONAL SCHOOL
Училището е разположено в град Уотърлу, който се намира на няколко километра на юг от Брюксел.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
logo
Инвестирайте в бъдещето на своите деца - подарете им образование в чужбина!
АКРЕДИТАЦИИ
2012

Cambridge Education Group

Accredited Partner
2019

BSBN

Accredited Partner