logo
Образователни програми
Езикови ваканции
Пансионни училища

Пансионни училища в Белгия

Средно образование в Белгия
Кралство Белгия е интригуваща държава, кръстена на келтското племе “Белги“, което е изчезнало много векове преди основаването ú през 1830 година. Тя е страна с много богата и същевременно интернационална култура. Една от основните причини за сформирането ú като държава е целта да отслаби френското влияние в региона. Днес държавата не само е преживяла историческите и политически превратности на времето, но е и седалище, и политически център на Европейския съюз. В нея са разположени редица институции на ЕС и НАТО. В следствие на изброените факти не е изненада че, в пансионните училища в Белгия, образователните стандарти са много високи.

Тази страна е с три официални езика – френски, немски и холандски, но в редица интернационални пансионни училища в Белгия може да се получи средно образование на английски език. Решилите да учат там, получават много добра езикова подготовка и в повечето случаи овладяват три и повече езика.
Пансионните училища в Белгия се славят с доброто си международно образование и приветливо отношение към чуждестранните ученици. Дипломата от пансионните училища в Белгия се признава в голяма част от университетите по света. Средно образование в Белгия може да се изучава по програмата International Baccalaureate (IB), а в пансионното училище в Брюксел, с което агенция Скай Лайнс си партнира е единственото в района, което работи и по програмата Advanced Placement (AP).
ST.JOHN’S INTERNATIONAL SCHOOL
Училището е разположено в град Уотърлу, който се намира на няколко километра на юг от Брюксел.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
logo
Инвестирайте в бъдещето на своите деца - подарете им образование в чужбина!
АКРЕДИТАЦИИ
2012

Cambridge Education Group

Accredited Partner
2019

BSBN

Accredited Partner