logo
Образователни програми
Езикови ваканции
Пансионни училища

Swiss International Boarding School Switzerland (SIBS)

Детайли

Място: Скуол, Енгадин, Швейцария

Годишна такса: CHF 53 400 – 57 000

Образователни програми: Pre-IGCSE, IGCSE, IB, Bilingul Swiss-Matura

Възраст на учениците: 13 - 18 год.

Училището е основано през 1793 г. и разполага с отлични спортни съоръжения, сред които тенис кортове, футболно игрище, фитнес зала, басейни, писта за лека атлетика, открити и закрити съоръжения и стени за катерене. То се намира в непосредствена близост до алпийския ски курорт Scuol Motta Naluns. Подходящо е за ученици с подчертан интерес към спорта и с академични амбиции. В училището се обучават около 100 ученици, 20 от които международни, а водещият език в региона е немският. Базата разполага още и с център за изпити ТELC за учениците, които изучават немски език, медиа център, компютърна зала, библиотека, концертна зала и др.

Местоположение

Кампусът на HIF се простира на 1700 метра надморска височина в красива алпийска обстановка в югоизточната част на Швейцария в градчето Фтан. Регионът граничи с Италия и Австрия, а град Фтан е на 2,5-3 ч. път с кола или влак от летище Цюрих и на 2 ч. от летищата в Милано и Мюнхен.

Учебни програми

В HIF се предлагат водещите световни програми за обучение - Pre-IGCSE, IGCSE и Swiss Matura (с английски и немски език), признати за прием от най-добрите университети в САЩ, Великобритания, Швейцария и по света. Училището е на път да получи одобрение за обучение по програмата International Baccalaureate от 2020/2021 учебна година.

Настаняване

Учениците в пансиона се настаняват в двойни или единични стаи с модерно обзавеждане, снабдени с удобства и зали за отдих, а за хранителния им режим им отговаря главен готвач от световна величина.

Спорт и развлечения

За учениците се предлага богат избор от занимания след учебното време, както и през уикендите. Програмата включва занимания във всички зимни спортове (алпийски ски и сноуборд, ски свободен стил, ски биатлон, фигурно пързаляне, хокей), както и тенис, волейбол, футбол, голф, плуване, фитнес, катерене, езда, тенис на маса, планинско колоездене и ориентиране, планинско бягане, туризъм и екскурзии в националния парк в долината Енгадин.

Изисквания за прием

· копие на академична справка от настоящето училище за обучението през последните 2 години;

· входящи тестове според програмата, за която ще се кандидатства.

· интервю по Skype.

 

Допълнителна информация ще получите от агенция „Скай Лайнс“ – официален представител на HIF Swiss International Boarding School and Sports Academy в България.

Свържи се с консултант
ACS INTERNATIONAL SCHOOL
ACS Schools са специализирани в обучението по американската образователна система като първоначалното им наименование е било "American Community Schools".
ВИЖ ПОВЕЧЕ
ADCOTE SCHOOL
Adcote School е специализирано училище за момичета. Училището е разположено в селцето Литъл Нес, на около 8 км северозападно от Шрусбъри, Великобритания
ВИЖ ПОВЕЧЕ
ARDIGLY COLLEGE
Ardingly College е селективен независим колеж, в който се обучават дневни и бординг ученици. Колежът е разположен в Югоизточна Англия, в красивото графство Западен Съсекс, което се намира между Лондон и Брайтън.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
BATTLE ABBEY SCHOOL
Battle Abbey School е едно от водещите частни училища в Източен Съсекс.Основните принципи на училището са да се възпитава лична самоувереност и да се предоставят възможности за постигане на успехи.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
BADMINTON SCHOOL
Badminton School се намира само на няколко минути разстояние от центъра на Бристол. Градът, който през 2017 г. оглавява класациите на Sunday Times
ВИЖ ПОВЕЧЕ
logo
Инвестирайте в бъдещето на своите деца - подарете им образование в чужбина!
АКРЕДИТАЦИИ
2012

Cambridge Education Group

Accredited Partner
2019

BSBN

Accredited Partner