logo
Образователни програми
Езикови ваканции
Пансионни училища

Pré Fleuri Alpine School

Детайли

Място: Villars, Швейцария

Годишна такса: CHF 65 000

Образователни програми: British, French & Swiss Curriculum

Възраст на учениците: 3-13 год.

Международното училище Pré Fleuri е основано през 1948г. и в него се обучават деца на възраст от 3-13 години. Много характерна за училището е приятната и оживена, почти фамилна атмосфера, в която децата се поощряват да разгърнат индивидуалния си потенциал и се научат да мислят самостоятелно и аналитично. Учениците са обект на грижи по 24 часа в денонощието от служители, учители и ръководители. Самата база на Pré Fleuri е разположена на кратко разстояние от центъра на Villars и разполага със следните спортни съоръжения: фитнес зала, плувен басейн, тенис корт, голф и крикет игрища, футболно игрище, баскетболна и волейболна площадка, тенис на маса, както и ски-лифт за скиорите. Учебните помещения са удобни и функционални и включват няколко класни стаи, библиотека, кабинет по музика, комютърна зала с интернет и няколко зали за игри.

Местоположение

Училището Pré Fleuri се намира на 1200м. надморска височина в курортния град Villars, един от най-популярните ски курорти в Швейцария. Villars е разположен на около 120км. от Женева на изключително слънчево място в сърцето на швейцарските Алпи. Базата на училището заема 20 декара площ и е заобиколена от гори и ливади, които естествено се обитават от катерици, лисици, зайци и сърни. Местността е изключително живописна, предлага много чист въздух и сигурна среда, в която вашето дете да се обучава и забавлява най-здравословно.

Учебни програми

Учебната програма в Pré Fleuri има два раздела - на френски и английски език. В училището се следват едновременно британската и френско/швейцарската образователни системи. Ето и пълната гама от програми, които се предлагат:

-Двуезична програма на английски и френски за деца на предучилищна възраст.

- Програма на френски език, която се завършва с официална академична справка.

- Програма на английски език, съобразена с британската образователна система.

- Програма на чужд език с интензивни езикови курсове по английски или френски.

- Допълнителни курсове по определен език, музика, танци и др.

Настаняване

Грижите за всяко дете са много важна част от програмата в училището, където съотношението служители към ученици е 1:3. Поради сравнително малката възраст на децата, те изобщо не се оставят без надзор. Грижите и спокойната атмосфера целят да насърчат доброто и балансирано развитие на децата и им помагат да се чувстват като част от едно голямо и щастливо семейство. Учениците се настаняват в малко общежитие тип хижа, в стаи за 2-5 души.

Спорт и развлечения

Специално внимание в Pré Fleuri се отделя на различните аспекти от развитието на всяко дете, като училището специално подбира такива извънкласни дейности, които да отговарят както на образователните, така и на социалните нужди на децата. Спортната подготовка в Pré Fleuri е тясно свързана с учебната програма, и заниманията позволяват на децата не само да изразходват енергията си по здравословен начин, но и да се учат да бъдат част от екип. През първия и третия срок от учебната година се предлагат лека атлетика, гимнастика, джудо, каране на кънки, волейбол и голф, а втория срок е посветен изцяло на каране на ски. Всяка сряда се отделя време за спорт, отдих и културни посещения, а през уикенда се организират планински преходи, аква парк, други екскурзии, време за четене и социализиране. Културните дейности се считат за основен градивен елемент за характера на всеки млад човек и се отделя специално време за посещения на музеи, изложби, спектакли, концерти, кино и театрални постановки.

Свържи се с консултант
ACS INTERNATIONAL SCHOOL
ACS Schools са специализирани в обучението по американската образователна система като първоначалното им наименование е било "American Community Schools".
ВИЖ ПОВЕЧЕ
ADCOTE SCHOOL
Adcote School е специализирано училище за момичета. Училището е разположено в селцето Литъл Нес, на около 8 км северозападно от Шрусбъри, Великобритания
ВИЖ ПОВЕЧЕ
ARDIGLY COLLEGE
Ardingly College е селективен независим колеж, в който се обучават дневни и бординг ученици. Колежът е разположен в Югоизточна Англия, в красивото графство Западен Съсекс, което се намира между Лондон и Брайтън.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
BATTLE ABBEY SCHOOL
Battle Abbey School е едно от водещите частни училища в Източен Съсекс.Основните принципи на училището са да се възпитава лична самоувереност и да се предоставят възможности за постигане на успехи.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
BADMINTON SCHOOL
Badminton School се намира само на няколко минути разстояние от центъра на Бристол. Градът, който през 2017 г. оглавява класациите на Sunday Times
ВИЖ ПОВЕЧЕ
logo
Инвестирайте в бъдещето на своите деца - подарете им образование в чужбина!
АКРЕДИТАЦИИ
2012

Cambridge Education Group

Accredited Partner
2019

BSBN

Accredited Partner