logo
Образователни програми
Езикови ваканции
Пансионни училища

Leysin American School

Детайли

Място: Лезен, Швейцария

Годишна такса: CHF 104 000

Образователни програми: US High School Diploma program & AP, IB Programme

Възраст на учениците: 12-18 год.

Американското училище LAS е основано преди 50 години. Откроява се като истинско международно училище с 320 деца от 60 националности! Програмите за обучение са разработени с мултикултурен подход и с цел подготовка на възпитаниците за прием в елитни университети. LAS е сред първите училища в Швейцария, които въвеждат международната програма International Baccalaureate. Гордее се и с обособен арт център с театър, концертна зала, музикални кабинети и арт студия; физкултурен салон с фитнес център и игрище за скуош.

Местоположение

Leysin American School (LAS) се разполага в красивото алпийско курортно селище Лейзин на 1400 м над Женевското езеро, във френскоезичната част на Швейцария. Местоположението е изключително удобно - на няколко часа път с влак от Женева, Париж, Франкфурт и Милано, а освен това предлага на учениците много възможности за спорт и отдих на открито - ски и кънки на лед, скално катерене, алпинизъм и планинско колоездене.

Настаняване

Базата на училището се състои от 10 сгради с класни стаи, офиси, лаборатории, библиотека, здравен център и столова. Общежитията са в непосредствена близост и са четири за момчета и четири за момичета.

Спорт и развлечения

Местоположението на LAS в сърцето на един от световно известните швейцарски зимни курорти е идеално за ски и сноуборд. През зимата за това са планирани два следобеда в седмицата с професионални ски учители на Swiss Ski School. Другите избираеми спортове са баскетбол, волейбол, голф, хокей на лед, алпинизъм, футбол, скуош, плуване, тенис и лека атлетика, както и планинско колоездене, скално катерене, каране на кънки, фризби, вдигане на тежести и йога. Училището има специална програма за културни пътувания с посещения на големите европейски градове и задълбочена програма за сценични и визуални изкуства.

Изисквания за прием

Приемът в Leysin American School е с академична справка за предходните години, препоръка от училище и интервю

Свържи се с консултант
ACS INTERNATIONAL SCHOOL
ACS Schools са специализирани в обучението по американската образователна система като първоначалното им наименование е било "American Community Schools".
ВИЖ ПОВЕЧЕ
ADCOTE SCHOOL
Adcote School е специализирано училище за момичета. Училището е разположено в селцето Литъл Нес, на около 8 км северозападно от Шрусбъри, Великобритания
ВИЖ ПОВЕЧЕ
ARDIGLY COLLEGE
Ardingly College е селективен независим колеж, в който се обучават дневни и бординг ученици. Колежът е разположен в Югоизточна Англия, в красивото графство Западен Съсекс, което се намира между Лондон и Брайтън.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
BATTLE ABBEY SCHOOL
Battle Abbey School е едно от водещите частни училища в Източен Съсекс.Основните принципи на училището са да се възпитава лична самоувереност и да се предоставят възможности за постигане на успехи.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
BADMINTON SCHOOL
Badminton School се намира само на няколко минути разстояние от центъра на Бристол. Градът, който през 2017 г. оглавява класациите на Sunday Times
ВИЖ ПОВЕЧЕ
logo
Инвестирайте в бъдещето на своите деца - подарете им образование в чужбина!
АКРЕДИТАЦИИ
2012

Cambridge Education Group

Accredited Partner
2019

BSBN

Accredited Partner