logo
Образователни програми
Езикови ваканции
Пансионни училища

La Garenne International School

Детайли

Място: Вилар сюр Оллон, Швейцария

Годишна такса: CHF 72 500– CHF 98 000

Образователни програми: IPC (International Primary Curriculum), MYP (Middle Years Programme), IB Diploma Programme (IBDP)

Възраст на учениците: 5 – 19 г.

Разположено във френско говорящата част на алпийския ски курорт Вилар сюр Олон, La Garenne е едно от водещите международни пансионни училища в Швейцария за ученици от 5 до 19 годишна възраст. Към момента в училището се обучават общо 120 ученици, като 90 от тях са настанени на пълен пансион и са представители на 30 държави по света.

Основано през 1947 г, La Garenne School се гордее с двуезичния подход към своите ученици. От 1-ви до 12-ти клас, възпитаниците следват международните учебни програми IPC, MYP и IB, като едновременно развиват високо ниво на владеене и на английски, и на френски език.

Учениците могат да се присъединят към La Garenne и като част от програмата PIE "Programme of Intensive English", която им предоставя възможността да усъвършенстват английския език и да опитат от живота в училищните общежития за кратък период от време, след което, на по-късен етап да се запишат за обучение за цяла учебна година.

Местоположение

Курортът Вилар сюр Олон е разположен в Швейцария. Известен е предимно с това, че там се намират две от най-престижните училища в света - Collège Alpin International Beau Soleil и Aiglon College, но посетители му могат също да се насладят на отдих и култура, разнообразие от зимни спортове, както и на гледките към Женевското езеро и Мон Блан.

Настаняване

Момчета и момичета се настаняват в отделни общежития, в стаи с 2-4 легла, с общ санитарен възел. По всяко време на денонощието, дежурят възпитатели, които се грижат за сигурността и комфорта на учениците. Общежитията разполагат с библиотека, ТV и специално оборудвани стаи с игри за различни възрасти.

Учебни програми

IPC (International Primary Curriculum) е британска учебна програма, предназначена за деца от 5 до 11-годишна възраст. Прилага се в 720 училища, разположени в 92 държави по света. IPC е всеобхватна, тематична и творческа учебна програма, с ясен процес на обучение и специфични учебни цели. Насърчава личностното развитие и международното съзнание.

MYP (Middle Years Programme) е международна учебна програма за деца от 11 до 16-годишна възраст. Прилага се в 103 училища, разположени в 50 държави по света. MYP е медународно ориентирана програма, изградена около специална концепция, която помага за развитието на активни и социално ориентирани ученици.

IBDP (International Baccalaureate Diploma Programme) е двугодишна международна образователна програма за ученици от 16 до 19 г възраст, по време на която се изучават общо 6 предмета (3 предмета на високо ниво и 3 на ниско ниво. Учениците сами избират предметите, както и кои ще се изучават на ниско и кои на високо ниво. При успешно завършване на програмата учениците получават диплома за завършено средно образование.

La Garenne е член на Съвета на международните училища и Център за подготовка за изпитите Cambridge / DELF-DALF.

Спорт и развлечения

През лятото и зимата училището предлага дневни лагери с добре балансирана програма – уроци по английски и френски сутринта (от начално ниво до ниво напреднали), последвани от спортни, културни и развлекателни занимания през следобедите. Учениците имат чудесната възможност да практикуват зимни спортове, като ски и сноуборд, както и да участват във футболния клуб на училището. Предлагат се също клубове по изкуства, музика, готварство, игри и много други.

Училището предлага чудесни възможности (изучаване на езици, експедиции, благотворителни проекти, училищни екскурзии по света), които стимулират любопитството на децата и ги учат на основни житейски умения.

Изисквания за прием

  • Попълване на онлайн-апликационна форма;
  • Копие на паспорт и медицински картон на детето;
  • Академична справка за последните две години преведена на английски език; 
  • Препоръка от текущото училище на детето;
  • Входящи тестове по английски и математика;
  • Онлайн интервю.

Допълнителна информация ще получите от агенция „Скай Лайнс“ – официален представител на La Garenne International School в България.

Свържи се с консултант
ACS INTERNATIONAL SCHOOL
ACS Schools са специализирани в обучението по американската образователна система като първоначалното им наименование е било "American Community Schools".
ВИЖ ПОВЕЧЕ
ADCOTE SCHOOL
Adcote School е специализирано училище за момичета. Училището е разположено в селцето Литъл Нес, на около 8 км северозападно от Шрусбъри, Великобритания
ВИЖ ПОВЕЧЕ
ARDIGLY COLLEGE
Ardingly College е селективен независим колеж, в който се обучават дневни и бординг ученици. Колежът е разположен в Югоизточна Англия, в красивото графство Западен Съсекс, което се намира между Лондон и Брайтън.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
BATTLE ABBEY SCHOOL
Battle Abbey School е едно от водещите частни училища в Източен Съсекс.Основните принципи на училището са да се възпитава лична самоувереност и да се предоставят възможности за постигане на успехи.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
BADMINTON SCHOOL
Badminton School се намира само на няколко минути разстояние от центъра на Бристол. Градът, който през 2017 г. оглавява класациите на Sunday Times
ВИЖ ПОВЕЧЕ
logo
Инвестирайте в бъдещето на своите деца - подарете им образование в чужбина!
АКРЕДИТАЦИИ
2012

Cambridge Education Group

Accredited Partner
2019

BSBN

Accredited Partner