logo
Образователни програми
Езикови ваканции
Пансионни училища

Institut Monte Rosa

Детайли

Място: Монтрьо, Швейцария

Годишна такса: CHF 67 000

Образователни програми: American High School Diploma programme, (SAT's & AP's exams)

Възраст на учениците: 11-19 год.

Институт Монте Роса е едно първите училища, основани в Швейцария. Създаден през 1874г., Монте Роса предлага широк спектър от академични програми, включващи основните учебни дисциплини и интензивно езиково обучение. Преподавателите са ентусиазирани, а близката до семейната атмосфера среда спомага за бързото усвояване на учебния материал. Класовете са малки, а обучението е индивидуално. Ползотворното взаимодействие между учители и ученици дават оптимални резултати. Непрекъснатият диалог и удовлетворението от постиженията на учениците оформят техния характер и ги подготвят да се справят с живота извън училище.

Местоположение

Institut Monte Rosa се намира в Монтрьо, Швейцария на брега на Женевското езеро.

Учебни програми

-Anglo/American Section (обучение на английски език): Junior high school и High school program до 13-ти клас и подготвителни курсове за университети

-Trans-Academic program: подготвителни курсове за Business school и Hotel management school

-Езиково обучение: френски, английски, немски, испански и италиански език

-Летни и зимни курсове : продължителност минимум 2 седмици

Настаняване

Момчетата и момичетата се настаняват в отделни стаи с 2 или 3 легла в зависимост от тяхната възраст. Единични стаи се предлагат срещу допълнително заплащане. Всички помещения са отлично обзаведени и имат прекрасна гледка към Женевското езеро.

Спорт и развлечения

Монте Роса предлага летни и зимни спортове, които могат да се тренират както на открито, така и на закрито в базата на училището. През зимата основните спортни дисциплини са фитнес, плуване, кънки на лед. Организират се също и ски/сноуборд екскурзии до известни ски курорти като Morgins, Leysin, Les Diablerets, Gstaad, Verbier и Crans Montana. През лятото учениците могат да тренират футбол, баскетбол, волейбол, планинско колоездене, плуване, водни ски, сърф и ветроходство.

Изисквания за прием

Кандидатите трябва да представят академична справка от последните две учебни години. Тестове по английски език и математика се държат, след като ученикът е приет.

Свържи се с консултант
ACS INTERNATIONAL SCHOOL
ACS Schools са специализирани в обучението по американската образователна система като първоначалното им наименование е било "American Community Schools".
ВИЖ ПОВЕЧЕ
ADCOTE SCHOOL
Adcote School е специализирано училище за момичета. Училището е разположено в селцето Литъл Нес, на около 8 км северозападно от Шрусбъри, Великобритания
ВИЖ ПОВЕЧЕ
ARDIGLY COLLEGE
Ardingly College е селективен независим колеж, в който се обучават дневни и бординг ученици. Колежът е разположен в Югоизточна Англия, в красивото графство Западен Съсекс, което се намира между Лондон и Брайтън.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
BATTLE ABBEY SCHOOL
Battle Abbey School е едно от водещите частни училища в Източен Съсекс.Основните принципи на училището са да се възпитава лична самоувереност и да се предоставят възможности за постигане на успехи.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
BADMINTON SCHOOL
Badminton School се намира само на няколко минути разстояние от центъра на Бристол. Градът, който през 2017 г. оглавява класациите на Sunday Times
ВИЖ ПОВЕЧЕ
logo
Инвестирайте в бъдещето на своите деца - подарете им образование в чужбина!
АКРЕДИТАЦИИ
2012

Cambridge Education Group

Accredited Partner
2019

BSBN

Accredited Partner