logo
Образователни програми
Езикови ваканции
Пансионни училища

Institut auf dem Rosenberg

Детайли

Място: Санкт Гален, Швейцария

Годишна такса: CHF 140 000

Образователни програми: IGCSE, A Level, German IB, US High School Diploma & AP, IB

Възраст на учениците: 6 - 18 год.

Institut auf dem Rosenberg е основан преди повече от 120 години и е един от най-реномираните колежи в немскоезичната част на Швейцария. Залага се на изграждане на балансирани личности чрез академичната подготовка, овладяването на чужд език и на чувството за социална отговорност. Към учениците има специални изисквания за облекло.

Местоположение

Institut auf dem Rosenberg е разположен в живописния град Санкт Гален между езерото Констанс и връх Сентис в швейцарските Алпи. Старинният град е седмият по големина в Швейцария и е известен с банки, университети, театри, концертни зали и музеи, както и със своето абатство - световно културно наследство на Източна Швейцария. Чист въздух и балансиран климат с четири сезона допълват възможностите за спорт на открито и пълноценна почивка. В спокоен жилищен район на площ от 100 000 кв. м са разположени сградите на колежа, заобиколени от ливади.

Настаняване

Учениците се настаняват в единични и двойни стаи, със или без самостоятелен санитарен възел. От 14-годишна възраст момчета и момичета са в отделни общежития. Храненето на децата е съвместно с преподавателите и персонала на колежа в обща трапезария.

Спорт и развлечения

В Institut auf dem Rosenberg се отделя голямо значение на спорта и възможностите за спорт са наистина разнообразни - каране на ски, сноуборд, спускане с шейни, пързаляне със зимни кънки, водни ски и тенис през лятото, футбол, баскетбол, планинско колоездене, скално катерене, голф, плуване, танци, ролери и фехтовка. На разположение е спортният център Сантис Парк, концертната зала, музеите, библиотеките, галериите, кината, кафенетата и добрите ресторанти в града. Колежът организира и специални събития като училищен карнавал, ски и сноуборд състезания, фитнес дни, гала вечери, тематични вечери и съботно-неделни екскурзии до европейски столици. Най-специалното събитие от социалния календар на Institut auf dem Rosenberg е ежегодният Бал на Розенберг с участието на всички ученици заедно с родителите и гости от всички краища на света.

Изисквания за прием

За прием в колежа се изисква попълнен формуляр за кандидатстване, академична справка за последните 3 години и препоръка от преподавател на английски език.

Свържи се с консултант
ACS INTERNATIONAL SCHOOL
ACS Schools са специализирани в обучението по американската образователна система като първоначалното им наименование е било "American Community Schools".
ВИЖ ПОВЕЧЕ
ADCOTE SCHOOL
Adcote School е специализирано училище за момичета. Училището е разположено в селцето Литъл Нес, на около 8 км северозападно от Шрусбъри, Великобритания
ВИЖ ПОВЕЧЕ
ARDIGLY COLLEGE
Ardingly College е селективен независим колеж, в който се обучават дневни и бординг ученици. Колежът е разположен в Югоизточна Англия, в красивото графство Западен Съсекс, което се намира между Лондон и Брайтън.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
BATTLE ABBEY SCHOOL
Battle Abbey School е едно от водещите частни училища в Източен Съсекс.Основните принципи на училището са да се възпитава лична самоувереност и да се предоставят възможности за постигане на успехи.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
BADMINTON SCHOOL
Badminton School се намира само на няколко минути разстояние от центъра на Бристол. Градът, който през 2017 г. оглавява класациите на Sunday Times
ВИЖ ПОВЕЧЕ
logo
Инвестирайте в бъдещето на своите деца - подарете им образование в чужбина!
АКРЕДИТАЦИИ
2012

Cambridge Education Group

Accredited Partner
2019

BSBN

Accredited Partner