logo
Образователни програми
Езикови ваканции
Пансионни училища

Haut-Lac International Bilingual School

Детайли

Място: St-Légier-La Chiésaz, Швейцария

Годишна такса: CHF 72 100 – CHF 77 600

Образователни програми: International Baccalaureate (IB)

Възраст на учениците: 11-18 год.

Международното училище Haut-Lac приема пансионни ученици на възраст от 11 до 18 години и в него се обучават деца от над 50 националности. Топ 10-те държави, които го представляват са: 21.6 % Швейцария, 11.8 % Франция, 10.3 % Великобритания, 7.7 % САЩ, 5.4 % Германия, 4.2 % Испания, 3.8 % Бразилия, 3.5 % Холандия, 3.1 % Италия , 2.6 % Гърция.

Училището разполага с два кампуса, които са само на 5 минути пеша един от друг и на пешеходно разстояние от сградата на пансиона.

С над 28 години опит в двуезичното обучение, учениците имат възможността да избират между следните опции:

Местоположение

Училището е разположено в сърцето на Швейцарската Ривиера, в селцето St-Légier-La Chiésaz. Намира се на 10 минути с кола или с влак от Веве, на 25 минути от Лозана и само на 20 минути от ски пистите.

Настаняване

Настаняването е в бутиков пансион в светли и уютни двойни стаи, всяка от които със самостоятелна баня.

Прогресивена двуезична опция

Учениците започват обучението си на английски с интензивна подготовка по френски. Щом достигнат необходимото ниво на владеене на езика, могат да започнат да изучават и различни предмети на френски.

Напълно двуезична опция

MYP1-2 учениците изучават математика, науки, история и география на английски или френски, като всеки семестър редуват езика, на който се обучават, за да развият добри познания по всички предмети както на английски, така и на френски. MYP3-5 учениците избират кои предмети да изучават на английски и кои на френски за оставащите 3 години от MYP програмата.

Изцяло на английски с ежедневни уроци по френски като чужд език, за да се улесни интегрирането и разбирането им на местната швейцарска култура.

Учебни програми

Следва се програмата International Baccalaureate.

INTERNATIONAL BACCALAUREATE MIDDLE YEARS PROGRAMME (IBMYP) 11-15 години– Развивaт се талантите на учениците чрез холистична и интердисциплинарна академична програма.

INTERNATIONAL BACCALAUREATE DIPLOMA PROGRAMME (IBDP) 16-18 години

INTERNATIONAL BACCALAUREATE CAREER-RELATED PROGRAMME (IBCP) 16-18 години – Комбинира три академични IBDP предмета с практически обучения, свързани с желаната кариерна насока. Предоставя на учениците академични знания и професионални умения, с които да се открояват от другите кандидати по време на бъдещи кандидатствания за работа и университети. Специализациите на кариерните пътеки между, които може да се ибира са Art, Design, Sport, Sustainability и Hospitality Management.

Спорт и развлечения

Учениците могат да избират между най-различни спортове като плуване, голф, ски, футбол, баскетбол, голф, тенис, бадминтон, ветроходство, катерене и др.

На разпложение са пет открити спортни игрища, спортна зала и вътрешна фитнес зала.

Изисквания за прием

- Попълва се апликационна форма

- Академична справка за последните две години на обучение

- Интервю по Скайп

Свържи се с консултант
ACS INTERNATIONAL SCHOOL
ACS Schools са специализирани в обучението по американската образователна система като първоначалното им наименование е било "American Community Schools".
ВИЖ ПОВЕЧЕ
ADCOTE SCHOOL
Adcote School е специализирано училище за момичета. Училището е разположено в селцето Литъл Нес, на около 8 км северозападно от Шрусбъри, Великобритания
ВИЖ ПОВЕЧЕ
ARDIGLY COLLEGE
Ardingly College е селективен независим колеж, в който се обучават дневни и бординг ученици. Колежът е разположен в Югоизточна Англия, в красивото графство Западен Съсекс, което се намира между Лондон и Брайтън.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
BATTLE ABBEY SCHOOL
Battle Abbey School е едно от водещите частни училища в Източен Съсекс.Основните принципи на училището са да се възпитава лична самоувереност и да се предоставят възможности за постигане на успехи.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
BADMINTON SCHOOL
Badminton School се намира само на няколко минути разстояние от центъра на Бристол. Градът, който през 2017 г. оглавява класациите на Sunday Times
ВИЖ ПОВЕЧЕ
logo
Инвестирайте в бъдещето на своите деца - подарете им образование в чужбина!
АКРЕДИТАЦИИ
2012

Cambridge Education Group

Accredited Partner
2019

BSBN

Accredited Partner