logo
Образователни програми
Езикови ваканции
Пансионни училища

Collège et Lycée Saint-Charles

Детайли

Място: Porrentruy, Switzerland

Годишна такса: CHF 61 400 – CHF 77 000

Образователни програми: Swiss Matura (in French); Bilingual Swiss Matura (in French and in English); International Baccalaureate (IB) Diploma in English

Възраст на учениците: 13 – 18 г. (IB Programme); 10 – 20 г. (Swiss Matura)

Модерният кампус на училището се състои от административна сграда, сграда, в която се провеждат учебните занятия, красив параклис и спортният комплекс наречен Léon Burrus. Към днешна дата тук се обучават около 150 ученици от цял свят. Класовете са организирани в групи от не повече от 10 ученика. 100% от завършилите са приети в университет, като 90% продължават образованието си в швейцарските университети, които са едни от най-селективните в света. Някои от завършилите успяват да влязат и в Stanford University.

Местоположение

Основано през 1897 г., Collège et Lycée Saint-Charles е селективно училище, разположено в кантона Юра, Швейцария, в близост до летището в Базел. Заобиколено със зеленина, училището се намира в подножието на великолепен замък. С близо около 7000 жители, малкият град е известен със своите многогодишни традиции в сферата на образованието, отвореността си към широкият свят и призванието си да стимулира жаждата за знания.

Настаняване

Момчета и момичета се настаняват отделно в самостоятелни стаи. На разположение на учениците в общежитията са занималня и библиотека. През свободното си време учениците, могат да използват фитнес, вътрешен плувен басейн и помещенията за отдих.

Учебни програми

Обучението е по швейцарската образователна система- Swiss Matura или по международната програма IB. Учениците започват изучаването на английски и френски език още от 10 г. възраст в началното училище, което дава възможност на чуждестранните възпитаници да имат достъп до швейцарски университети, след като получат своята швейцарска диплома за средно образование, без да се явяват на кандидатстудентски изпити. Благодарение на партньорството с други училища, възпитаниците на Saint-Charles имат възможност да изучават интензивно немски и испански език.

Спорт и развлечения

Училището предлага голямо разнообразие от спортни занимания, както индивидуални, така и групови. В свободното си време учениците могат да се занимават и с балет, хорово пеене, театър, филмово изкуство и други. Ежеседмично се организират и екскурзии до местни забележителности.

Изисквания за прием:

Училището приема само по 25 нови ученика всяка година, като кандидатите полагат входящи изпити по английски и/ или френски език и математика. Също така се изискват: академична справка от текущото училище за последните 2 години, препоръка от учител от текущото училище, мотивационно писмо, интервю.

Допълнителна информация ще получите от агенция „Скай Лайнс“ – официален представител на Collège et Lycée Saint-Charles в България.

Свържи се с консултант
ACS INTERNATIONAL SCHOOL
ACS Schools са специализирани в обучението по американската образователна система като първоначалното им наименование е било "American Community Schools".
ВИЖ ПОВЕЧЕ
ADCOTE SCHOOL
Adcote School е специализирано училище за момичета. Училището е разположено в селцето Литъл Нес, на около 8 км северозападно от Шрусбъри, Великобритания
ВИЖ ПОВЕЧЕ
ARDIGLY COLLEGE
Ardingly College е селективен независим колеж, в който се обучават дневни и бординг ученици. Колежът е разположен в Югоизточна Англия, в красивото графство Западен Съсекс, което се намира между Лондон и Брайтън.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
BATTLE ABBEY SCHOOL
Battle Abbey School е едно от водещите частни училища в Източен Съсекс.Основните принципи на училището са да се възпитава лична самоувереност и да се предоставят възможности за постигане на успехи.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
BADMINTON SCHOOL
Badminton School се намира само на няколко минути разстояние от центъра на Бристол. Градът, който през 2017 г. оглавява класациите на Sunday Times
ВИЖ ПОВЕЧЕ
logo
Инвестирайте в бъдещето на своите деца - подарете им образование в чужбина!
АКРЕДИТАЦИИ
2012

Cambridge Education Group

Accredited Partner
2019

BSBN

Accredited Partner