logo
Образователни програми
Езикови ваканции
Пансионни училища

College du Leman

Детайли

Място: Женева, Швейцария

Годишна такса: CHF 94 400

Образователни програми: IGCSE, High School Diploma (AP courses), IBDP, French Baccalaureate, Maturité Fédérale

Възраст на учениците: 11-18 год.

Collège du Léman е реномирано училище за основно и средно образование, добре познато на международните студенти. От основаването си през 1960 год. досега, колежа приема младежи от цял свят и се гордее с няколко хиляди възпитаници от близо 120 националности. Ултрамодерните условия, които колежът предлага, го правят предпочитано място за академични и спортни занимания. Съоръженията включват: компютърна зала, библиотека, арт студио, фото лаборатория, спортна зала, бейзбол игрище, плувен басейн и открити площадки за волейбол и баскетбол. Момичетата и момчетата се настаняват в отделни общежития.

Местоположение

Базата на колежа се разпростира върху 80 декара площ на 9 км. от центъра на Женева - столицата на френскоговорящия регион Романдия в Швейцария и седалище на най-значимите международни организации като Международния червения кръст, Световната търговска организация и европейската централа на Обединените нации. В сравнение с други международни метрополиси, Женева е малък град, но изключително популярен с топлото си гостоприемство, космополитна атмосфера и не на последно място - луксозната часовникарска индустрия.

Настаняване

College du Leman разполага с модерно оборудвани общежития, в които момичета и момчета се настаняват по отделно, съобразно възрастта им. Децата са под постоянно наблюдение от дежурен педагог, който е на тяхно разположение за съвет и подкрепа 24 часа в денонощието. Животът в общежитията създава отлична възможност за създаване на трайни приятелства с деца от различни националности и култури, посредством настаняването им в общи стаи и насърчаването на общуването в естествена среда.

Учебни програми

Училището предлага програми за ученици от 5 до 19 год., като уникално съчетава изискванията на френската, швейцарската, британската и американската образователна система. Всички ученици изучават английски и френски език, като при нужда от допълнителна подготовка се предлага съпътстващо интензивно обучение по основния език. Колежът има два центъра съобразно основния език за подготовка:
Англо–Американски център с преподаване на английски език
Основната цел на този център е учениците да получат необходимата подготовка за прием в европейски или американски университети или колежи. Колежът предлага два вида академични програми:
- Американска програма - подготвя учениците за прием в американски и световни университети.
- Международна програма – съчетава IGCSE (International General Certificate of Secondary Education) и IB (International Baccalaureate). И двете програми се признават от почти всички университети в света като входящо ниво за прием.
Френско–Швейцарски център с преподаване на френски език
Този център съчетава елементи от френската и швейцарската система за средно образование и подготвя учениците за френската диплома за средно образование „French Baccalaureate” и швейцарската „Maturité Fédérale”.

Спорт и развлечения

Колежът е известен с интензивната си програма за спорт и развлечения. Предлагат се възможности за практикуване на различни спортове: плувне, боулинг, футбол, гимнастика, йога, баскетбол, джудо, волейбол, лека атлетика, тенис, софтбол, ориентиране, ръгби, а през зимния сезон има възможност за каране на ски и сноуборд в швейцарските Алпи. Колежът предлага и възможности за членуване в различни кръжоци и клубове – за актьорско майсторство, рисуване и пеене, както и организирани екскурзии в Швейцария през ваканциите.

Свържи се с консултант
ACS INTERNATIONAL SCHOOL
ACS Schools са специализирани в обучението по американската образователна система като първоначалното им наименование е било "American Community Schools".
ВИЖ ПОВЕЧЕ
ADCOTE SCHOOL
Adcote School е специализирано училище за момичета. Училището е разположено в селцето Литъл Нес, на около 8 км северозападно от Шрусбъри, Великобритания
ВИЖ ПОВЕЧЕ
ARDIGLY COLLEGE
Ardingly College е селективен независим колеж, в който се обучават дневни и бординг ученици. Колежът е разположен в Югоизточна Англия, в красивото графство Западен Съсекс, което се намира между Лондон и Брайтън.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
BATTLE ABBEY SCHOOL
Battle Abbey School е едно от водещите частни училища в Източен Съсекс.Основните принципи на училището са да се възпитава лична самоувереност и да се предоставят възможности за постигане на успехи.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
BADMINTON SCHOOL
Badminton School се намира само на няколко минути разстояние от центъра на Бристол. Градът, който през 2017 г. оглавява класациите на Sunday Times
ВИЖ ПОВЕЧЕ
logo
Инвестирайте в бъдещето на своите деца - подарете им образование в чужбина!
АКРЕДИТАЦИИ
2012

Cambridge Education Group

Accredited Partner
2019

BSBN

Accredited Partner