logo
Образователни програми
Езикови ваканции
Пансионни училища

Collège Alpin International Beau Soleil

Детайли

Място: Villars-sur-Ollon, Switzerland

Годишна такса: CHF 111 980

Образователни програми: MYP, IBDP, American High School Diploma

Възраст на учениците: 11 – 18 г.

В семейната атмосфера на колежа се обучават 260 ученици от 57 държави, като на всеки ученик се предоставя индивидуално внимание в домашен уют. Вълнуващите преживявания, както в класната стая, така и извън нея, образователните пътувания по света, планинските предизвикателства и зимната ски програма на колежа, помагат на учениците да развият едно по-добро разбиране и оценяване на света около тях, както и да придобият умения, включващи устойчивост, работа в екип и сътрудничество, които са важни за тяхното бъдеще.

Местоположение

Основан през 1910 г., Collège Alpin International Beau Soleil е едно от най-престижните частни пансионни училища в Швейцария. Разположен в красиво и безопасно селце в швейцарските Алпи, на 1350 метра надморска височина, колежът предлага един истински международен образователен опит.

Настаняване

Колежът разполага с общо пет общежития, като предлага настаняване на пълен пансион за ученици от 57 държави на възраст между 11 и 18 г. Момчета и момичета се настаняват в отделни сгради. Следучебната програма включва пейнтбол екскурзии, планинско катерене, както и посещения на местни замъци, Женевското езеро, филмови прожекци, арт галерии, музеи и др.

Учебни програми

Обучението в колежа в средните класове (6-10 клас) е по програмата Middle Years Programme (MYP). В гимназията учениците могат да изберат да продължат образованието си по международната програма The International Baccalaureate (IB) или по американската образователна система - American High School Diploma. Обучението по програмата IB може да бъде на английски, френски или двуезично, взависимост от езиците, които владее всеки ученик.

Спорт и развлечения

Учениците са насърчени да се възползват от чудесната локация на колежа сред Швейцарските алпи, благодарение на която могат да водят активен начин на живот. Училището предлага голямо разнообразие от спортове, като сноуборд и ски са най-практикуваните през зимата. Учениците могат да участват и в клубове по баскетбол, футбол, бадминтон, плуване, танци, гимнастика и др.

Изисквания за прием

При кандидатстване в колежа се полагат изпити по английски език и математика, както и интервю с академичния директор.

Изисква се също и предоставяне на академична справка и препоръка от текущото училище и мотивационно писмо.

Допълнителна информация ще получите от агенция „Скай Лайнс“ – официален представител на Collège Alpin International Beau Soleil в България.

Свържи се с консултант
ACS INTERNATIONAL SCHOOL
ACS Schools са специализирани в обучението по американската образователна система като първоначалното им наименование е било "American Community Schools".
ВИЖ ПОВЕЧЕ
ADCOTE SCHOOL
Adcote School е специализирано училище за момичета. Училището е разположено в селцето Литъл Нес, на около 8 км северозападно от Шрусбъри, Великобритания
ВИЖ ПОВЕЧЕ
ARDIGLY COLLEGE
Ardingly College е селективен независим колеж, в който се обучават дневни и бординг ученици. Колежът е разположен в Югоизточна Англия, в красивото графство Западен Съсекс, което се намира между Лондон и Брайтън.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
BATTLE ABBEY SCHOOL
Battle Abbey School е едно от водещите частни училища в Източен Съсекс.Основните принципи на училището са да се възпитава лична самоувереност и да се предоставят възможности за постигане на успехи.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
BADMINTON SCHOOL
Badminton School се намира само на няколко минути разстояние от центъра на Бристол. Градът, който през 2017 г. оглавява класациите на Sunday Times
ВИЖ ПОВЕЧЕ
logo
Инвестирайте в бъдещето на своите деца - подарете им образование в чужбина!
АКРЕДИТАЦИИ
2012

Cambridge Education Group

Accredited Partner
2019

BSBN

Accredited Partner