logo
Образователни програми
Езикови ваканции
Пансионни училища

Pinewood School

Детайли

Място: Солун, Гърция

Годишна такса: EUR 25 600

Образователни програми: American High School Diploma, International Baccalaureate

Възраст на учениците: 11 - 18 год.

Pinewood School е основано през 1950 г. и предлага обучение по американската система за средно образование на момичета и момчета от седми до дванадесети клас. В училището се обучават деца от 35 националности с основен език на преподаване - английски. Pinewood School има добра репутация за качествено преподаване - 85% от възпитаниците му продължават образованието си в колежи и университети в САЩ и Великобритания. Обучението е в 26 класни стаи, голяма библиотека, аудиовизуален център, научни лаборатории по химия и биология, компютърна зала, кабинет по музика, ателие и гимнастически салон.

Местоположение

Американското международно училище Pinewood е позиционирано в Солун – вторият по големина град в Гърция с население 1 200 000 жители. Пристанищен град на кръстопът на два континента, с богата история и култура, наследена от римски и византийски времена, стратегически търговски център с богат културен и духовен живот.

Настаняване

Настаняването е в чисто ново общежитие, което се намира на 8 км от сградата на училището. Децата се превозват с автобус от общежитието до колежа. На общежитие се настаняват деца от 7 до 12 клас в единични и двойни стаи. Общежитието се охранява 24 часа и на разположение на учениците са медицинска сестра и училищен психолог. Виртуална разходка в общежитието може да направите тук.

Спорт и развлечения

Спортните занимания са задължително изискване в Pinewood School, изборът е между баскетбол, футбол, фитнес, плуване, голф, тенис и волейбол. Работят и клубове по интереси: мажоретен отбор, танци, хор, театър, дигитална фотография, писане на домашни работи и творческо писане, журналистика, роботика и науки. Всяка година училището участва в инициативата Учебен модел на Обединените нации с други ученици от цял свят.

Изисквания за прием

Учениците с прием след 5-и клас представят академична справка от настоящото си училище за предходните 2 години.

Свържи се с консултант
PINEWOOD SCHOOL
Pinewood School е основано през 1950 год. и вече 60 години предлага обучение по американската система за средно образование на момичета и момчета от седми до дванадесети клас.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
AMADEUS INTERNATIONAL SCHOOL
American Academy Limassol се намира във втория по големина град в Кипър - Лимасол, на Средиземно море. ...
ВИЖ ПОВЕЧЕ
logo
Инвестирайте в бъдещето на своите деца - подарете им образование в чужбина!
АКРЕДИТАЦИИ
2012

Cambridge Education Group

Accredited Partner
2019

BSBN

Accredited Partner