logo
Образователни програми
Езикови ваканции
Пансионни училища

Пансионни училища в Гърция

Средно образование в Гърция
Често асоциираме Гърция с безкрайни плажове, древна история и жарко слънце, но става ли въпрос за пансионно училище в Гърция, нашата съседка може да осигури академична подготовка на високо и международно ниво.

Гърците се гордеят много със своята история в областта на средно образование. Те имат над 20 пансионни училища, разположени в близост до Солун и Атина. Много от пансионните училища в Гърция са свързани с училища и колежи в други страни. Основно те са от Великобритания и Сащ. Повечето пансионни училища в Гърция предлагат обучение на гръцки и на английски език.

Средното образование в Гърция е базирано на дългогодишни традиции, култура и история. Тази наша южна съседка е единствена в континентална Европа с най-много ученици в частни училища – около 6 на сто. Англоезичните държави като Великобритания традиционно имат доста повече, но за Гърция това е изненадващо висок процент.
Едно от големите преимущества на пансионните училища в Гърция е, че тя е близо до България. Учащите там, могат да пътуват значително по-често, а междувременно да се образоват по американската система за средно образование. Тя е предназначена за момичета и момчета от седми до дванадесети клас. Учениците се подготвят съобразно американската образователна система, като завършват с квалификацията за средно образование в САЩ American High School Diploma. Предлага се и подготовка за международна образователна програма International Baccalaurete.
PINEWOOD SCHOOL
Pinewood School е основано през 1950 год. и вече 60 години предлага обучение по американската система за средно образование на момичета и момчета от седми до дванадесети клас.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
AMADEUS INTERNATIONAL SCHOOL
American Academy Limassol се намира във втория по големина град в Кипър - Лимасол, на Средиземно море. ...
ВИЖ ПОВЕЧЕ
logo
Инвестирайте в бъдещето на своите деца - подарете им образование в чужбина!
АКРЕДИТАЦИИ
2012

Cambridge Education Group

Accredited Partner
2019

BSBN

Accredited Partner