logo
Образователни програми
Езикови ваканции
Пансионни училища

Schule Schloss Salem

Детайли

Място: Залем, Германия

Годишна такса: EUR 44 820 - 49 800

Образователни програми: International Baccalaureate, German Abitur

Възраст на учениците: 10 -18 год.

Залем разполага с модерен кампус, който включва учебни сгради, спортни игрища и зали, арт студия, музикални зали, места за отдих, кафетерия, библиотека и др. Тук се обучават около 680 ученици от 31 различни националности, като 25% от тях избират IB програмата, а останалите 75% - Abitur. Учебните часове са от понеделник до събота включително.

Местоположение

Schule Schloss Salem (Salem International College) се намира в живописния район на град Залем, близо до Щутгарт. Училището е част от международната организация на училищата, които предлагат международната програма International Baccalaureate.

Учебни Програми

International Baccalaureate и German Abitur.

Настаняване

Учениците се настаняват в новопостроен комплекс, с две отделни крила – за момчета и момичета. По-малките са в стаи с 2 до 4 легла, а по-големите в двойни стаи.

Спорт и развлечения

Училището разполага с отлична база за практикуване на плуване, футбол, хокей, волейбол, бадминтон, баскетбол, голф, тенис, фитнес, алпинизъм, гребане, ветроходство и др. През свободното си време учениците могат да участват в различни клубове по интереси: модел на обединени нации, музика, изкуство и др.

Изисквания за прием

От кандидатите се изисква отличен успех от последните две години и препоръка от преподавател. Полагат се изпити по немски език и друг предмет (в зависимост от желания профил на обучение). Успешно представителите се кандидати се явяват и на интервю.

Свържи се с консултант
BERLIN BRANDENBURG INTERNATIONAL SCHOOL
Berlin Brandenburg International School (BBIS) е напълно акредитирано англоезично училище с 560 ученика. Базата му Сииберг, в южната част на Берлин на езерото Макнау се гордее с превъзходните си спортни площи, отлично оборудван физкултурен салон и ...
ВИЖ ПОВЕЧЕ
PÄDAGOGIUM BAD SACHSA
Bad Sachsa е малко градче на южния склон на планината Хартц, което се слави с чистия си въздух и мек климат. Самото училище се намира в тих и спокоен район до планината Ravensberg, където в непосредствена близост има ски курорт с писти...
ВИЖ ПОВЕЧЕ
SCHLOSS HOHENWEHRDA SCHOOL
Schloss Hohenwehrda School е пансионни училище, в което се обучават само около 100 ученика. To е идеалното място да прекарате една академична година в Германия
ВИЖ ПОВЕЧЕ
SCHLOSS NEUBEUERN
Schloss Neubeuern е международно училище основано през 1925г., което се счита за едно от най-добрите частни училища в Германия. Schloss Neubeuern е с не много голям размер и в него се обучават около 220 деца в малки класове от по 10-12 души...
ВИЖ ПОВЕЧЕ
SCHULE SCHLOSS SALEM
Schule Schloss Salem се намира в живописния район на град Залем, близо до Щутгарт. Училището е част от международната организация на училищата, които предлагат International Baccalaureate.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
logo
Инвестирайте в бъдещето на своите деца - подарете им образование в чужбина!
АКРЕДИТАЦИИ
2012

Cambridge Education Group

Accredited Partner
2019

BSBN

Accredited Partner