logo
Образователни програми
Езикови ваканции
Пансионни училища

Schloss Hohenwehrda School

Детайли

Място: Hesse, Germany

Годишна такса: EUR 38 760

Образователни програми: подготовка за German Abitur, Technical college

Възраст на учениците: 10 – 18 г

Красивото пансионни училище, в което се обучават само около 100 ученика е идеалното място да прекарате една академична година в Германия, а също така и идеалното място за подготовка, за да вземете немската диплома за средно образование – Abitur, която е необходима, за да кандидатствате в университет в Германия.

Училището се намира само на час от с кола от Франкфурт, където е и най-близкото летище.

Училището приема, както ученици, които са с висока академична подготовка, така и такива, които имат нужда от повишаване степента на владеене на немски език.

Далеч от суматохата и шума на големите градове и разположен в красив кампус, Schloss Hohenwehrda предлага почти безброй възможности за извънкласни дейности – с акцент върху спорта и театъра, музиката и изкуството. Училището е наистина едно щастливо място.

Учебни програми

Обучението е на немски език и е под формата на подготовка за завършване с немската диплома за средно образование - German Abitur.

Приема започва от 5 клас, като 5 и 6 клас са по скоро за ориентация и усвояване на немския език. Същинското обучение започва от 7 клас. Средното ниво завършва тук с 10 клас, след което учениците имат възможност да продължат в гимназията в други две училища Lietz boarding school village Haubinda или Lietz boarding school Schloss Bieberstein.

Настаняване

В пансиона са настанени около 120 ученика, като са разпределени в самостоятелни или двойни стаи взависимост от възрастта им.

Спорт и развлечения

Учениците имат възможност да избират измежду следните извънкласни и спортни занимания: чужди езици, театър, музика, изкуство, плуване, баскетбол, волейбол, фехтовка, тенис на маса, футбол, танци, конна езда, клуб по шах, участие в музикални групи и други.

Изисквания за прием

Предоставяне на академична справка и полагане на приемните изпити на училището.

Свържи се с консултант
BERLIN BRANDENBURG INTERNATIONAL SCHOOL
Berlin Brandenburg International School (BBIS) е напълно акредитирано англоезично училище с 560 ученика. Базата му Сииберг, в южната част на Берлин на езерото Макнау се гордее с превъзходните си спортни площи, отлично оборудван физкултурен салон и ...
ВИЖ ПОВЕЧЕ
PÄDAGOGIUM BAD SACHSA
Bad Sachsa е малко градче на южния склон на планината Хартц, което се слави с чистия си въздух и мек климат. Самото училище се намира в тих и спокоен район до планината Ravensberg, където в непосредствена близост има ски курорт с писти...
ВИЖ ПОВЕЧЕ
SCHLOSS HOHENWEHRDA SCHOOL
Schloss Hohenwehrda School е пансионни училище, в което се обучават само около 100 ученика. To е идеалното място да прекарате една академична година в Германия
ВИЖ ПОВЕЧЕ
SCHLOSS NEUBEUERN
Schloss Neubeuern е международно училище основано през 1925г., което се счита за едно от най-добрите частни училища в Германия. Schloss Neubeuern е с не много голям размер и в него се обучават около 220 деца в малки класове от по 10-12 души...
ВИЖ ПОВЕЧЕ
SCHULE SCHLOSS SALEM
Schule Schloss Salem се намира в живописния район на град Залем, близо до Щутгарт. Училището е част от международната организация на училищата, които предлагат International Baccalaureate.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
logo
Инвестирайте в бъдещето на своите деца - подарете им образование в чужбина!
АКРЕДИТАЦИИ
2012

Cambridge Education Group

Accredited Partner
2019

BSBN

Accredited Partner