logo
Образователни програми
Езикови ваканции
Пансионни училища

Berlin Brandenburg International School

Детайли

Място: Берлин, Германия

Годишна такса: EUR 41 800 – EUR 42 800

Образователни програми: International Baccalaureate, BBIS High School Diploma

Възраст на учениците: 15-19 год.

Berlin Brandenburg International School (BBIS) е напълно акредитирано англоезично училище с 650 ученика. Базата му Сииберг, в южната част на Берлин на езерото Макнау се гордее с превъзходните си спортни площи, отлично оборудван физкултурен салон и непрекъснато увеличаващи се модерни учебни съоръжения. Освен качествената академична програма, BBIS предлага многобройни извънкласни занимания с физкултурни дейности, кръжоци по изящни изкуства и социални мероприятия. В училището се възпитават основни добродетели като компетентност, културна толерантност, лична отговорност и умения за владеене на чужди езици.

Местоположение

Берлин е един от най-впечатляващите европейски метрополиси, привличащ със своята уникална история, динамично научно и технологично развитие и богато културно наследство. Красивата столица на Германия е едно от най-подходящите места за обучение сред прекрасна природа, забележителна архитектура и космополитната атмосфера на централна Европа.

Учебни програми

В BBIS се предлага международната двугодишна академична програма International Baccalaureate (IB), която включва фокусирано изучаване на 6 предметa по избор от следните възможни: английски, немски или френски език, история, география, икономика, биология, физика, математика, химия, музика и изкуство. Освен академичните предмети, от учениците се изисква да покрият още три изисквания: да участват в занятията по творческа дейност, в курса по теория на знанието и да предадат есе от 4000 думи на тема от личен интерес, която да включва академично изследване. От всеки ученик се изисква да постигне оценка 4 по всеки от задължителните академични предмети, както и да покрие останалите 3 изисквания, за да получи дипломата International Baccalaureate, с която може да се кандидатства в немски и европейски университети, както и в САЩ и Канада.

Настаняване

Общежитието се намира на около 20 мин. от сградите на училището и до него се стига с осигурен транспорт. То е наскоро обновено и разполага със столова, в която се предлагат закуска и вечеря. Учебните спални, в които се настаняват учениците са единични или двойни и имат самостоятелни WC.

Спорт и развлечения

В училището се обръща сериозно внимание на физическата подготовка и спортните занимания. Състезателните спортове са плуване, тенис, волейбол, баскетбол, бадмингтон, йога, ветроходство и спортни танци. За свободното време на учениците колежът предлага различни клубове, в които всеки може да изяви и развие своите таланти - има клубове по уеб дизайн, кино, математика, изкуства, актьорско майсторство, защита на човешките права и др. През ваканциите се организират и ски почивки в Австрия.

Изисквания и прием

Кандидатите полагат изпити по английски и немски език, математика, а понякога и по отделни предмети. Изискват се академична справка от последните 3 години, препоръка и интервю.

Свържи се с консултант
BERLIN BRANDENBURG INTERNATIONAL SCHOOL
Berlin Brandenburg International School (BBIS) е напълно акредитирано англоезично училище с 560 ученика. Базата му Сииберг, в южната част на Берлин на езерото Макнау се гордее с превъзходните си спортни площи, отлично оборудван физкултурен салон и ...
ВИЖ ПОВЕЧЕ
PÄDAGOGIUM BAD SACHSA
Bad Sachsa е малко градче на южния склон на планината Хартц, което се слави с чистия си въздух и мек климат. Самото училище се намира в тих и спокоен район до планината Ravensberg, където в непосредствена близост има ски курорт с писти...
ВИЖ ПОВЕЧЕ
SCHLOSS HOHENWEHRDA SCHOOL
Schloss Hohenwehrda School е пансионни училище, в което се обучават само около 100 ученика. To е идеалното място да прекарате една академична година в Германия
ВИЖ ПОВЕЧЕ
SCHLOSS NEUBEUERN
Schloss Neubeuern е международно училище основано през 1925г., което се счита за едно от най-добрите частни училища в Германия. Schloss Neubeuern е с не много голям размер и в него се обучават около 220 деца в малки класове от по 10-12 души...
ВИЖ ПОВЕЧЕ
SCHULE SCHLOSS SALEM
Schule Schloss Salem се намира в живописния район на град Залем, близо до Щутгарт. Училището е част от международната организация на училищата, които предлагат International Baccalaureate.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
logo
Инвестирайте в бъдещето на своите деца - подарете им образование в чужбина!
АКРЕДИТАЦИИ
2012

Cambridge Education Group

Accredited Partner
2019

BSBN

Accredited Partner