logo
Образователни програми
Езикови ваканции
Пансионни училища

Wrekin College

Детайли

Място: Уелингтън, Англия

Годишна такса: GBP 33 510

Образователни програми: GCSE, A Level, BTEC

Възраст на учениците: 11-18 год.

Wrekin College има дългогодишна традиция в предоставянето на жизнерадостна, но дисциплинирана среда за обучение, в която учениците се насърчават да реализират пълния си потенциал. Wrekin College предлага отлична академичното образование, но поради малкия размер на училището в центъра стои силно чувство за принадлежност и почти фамилна атмосфера, в която всички деца се познават. Колежът има високи стандарти и очаквания към своите възпитаници. През 2010г. училището постига отлични резултати: 100% от децата успешно полагат A-Level; 61% с оценки А и В. Базата на училището предлага обширни поляни и красиви градини за игра и развлечение. Добре проектираните и привлекателни сгради включват специално построен театър, две спортни зали и закрит плувен басейн. Колежът разполага със следните съоръжения: център за изкуства и технологии, арт студио, параклис, стена за катерене, зала за концерти, поляна за игра на крикет, зала за фехтовка, фитнес център, голф игрище, компютърна зала, библиотека, музикален кабинет, фотографско студио, научни лаборатории, зали за скуош и тенис кортове.

Местоположение

Wrekin College е основан през 1880 година и е известен като "колежа в градината" поради голямата градина, която заобикаля сградите му. Wrekin College се помещава в прекрасно имение от 100 декара в покрайнините на малкото градче Уелингтън, в подножието на хълма Рекин. Хълмът Рекин е може би най-известната забележителност в областта Шропшир-от неговия връх могат да се видят петнадесет графства. Уелингтън е на един час път от град Бирмингам.

Учебни Програми

В основата на успеха на Wrekin College стоят всеотдайни преподаватели, осигуряващи подкрепа на учениците и стимул да разгърнат пълния си потенциал. Колежът оценява факта, че всички са различни, но преподавателите очакват от всеки ученик да представи най-доброто от себе си. Всички се ангажират с творчески занимания извън класната стая - като участват в театрални постановки, клубове по интереси, експедиции, писане за училищното списание или набиране на средства за определена кауза. С това се цели да се вдъхновяват всички ученици. Списъкът може да бъде толкова дълъг, колкото и въображението на всеки един от тях.

Настаняване

Настаняването е в модерни спални, като се предоставя избор от единични, двойни и тройни стаи с общи санитарни помещения. В общежитията на Wrekin College учениците почиват, работят, общуват и имат чувство за принадлежност. Стремежът на ръководството е всички ученици да са напълно заети от закуска до лягане, както с учебна подготовка, така и с разтоварващи занимания

Спорт и развлечения

Учениците в Wrekin College могат да практикуват следните спортове: лека атлетика, бадмингтон, баскетбол, катерене, крикет, фехтовка, фитнес обучение, футбол, голф, кану, гимнастика, хокей, конна езда, тенис, гребане, ръгби, ветроходство, скуош, плуване, тенис на маса и волейбол. Предлага се и избор от следните клубове по интереси: стрелба с лък, изкуство, балет, керамика, шах, пеене в хор, информатика, готварство, говорене пред публика, дизайн, драма, филм клуб, първа помощ, оркестър, бенд, ориентиране, фотография, керамика, езда, ски, посещения на театър, списване на годишника на училището.

Изисквания за прием

От кандидатите за прием се изисква да положат специализиран тест на самото училище и да предоставят сертификат за владеене на английски език, както и академична справка от предходното учебно заведение.

Свържи се с консултант
ACS INTERNATIONAL SCHOOL
ACS Schools са специализирани в обучението по американската образователна система като първоначалното им наименование е било "American Community Schools".
ВИЖ ПОВЕЧЕ
ADCOTE SCHOOL
Adcote School е специализирано училище за момичета. Училището е разположено в селцето Литъл Нес, на около 8 км северозападно от Шрусбъри, Великобритания
ВИЖ ПОВЕЧЕ
ARDIGLY COLLEGE
Ardingly College е селективен независим колеж, в който се обучават дневни и бординг ученици. Колежът е разположен в Югоизточна Англия, в красивото графство Западен Съсекс, което се намира между Лондон и Брайтън.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
BATTLE ABBEY SCHOOL
Battle Abbey School е едно от водещите частни училища в Източен Съсекс.Основните принципи на училището са да се възпитава лична самоувереност и да се предоставят възможности за постигане на успехи.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
BADMINTON SCHOOL
Badminton School се намира само на няколко минути разстояние от центъра на Бристол. Градът, който през 2017 г. оглавява класациите на Sunday Times
ВИЖ ПОВЕЧЕ
logo
Инвестирайте в бъдещето на своите деца - подарете им образование в чужбина!
АКРЕДИТАЦИИ
2012

Cambridge Education Group

Accredited Partner
2019

BSBN

Accredited Partner