logo
Образователни програми
Езикови ваканции
Пансионни училища

Wellington Collegе

Детайли

Място: Кроторн, Баркшиър, Великобритания

Годишна такса: GBP 41 580

Образователни програми: GCSE, A level, IB

Възраст на учениците: 13-18г.

Колежът има 150-годишна история и е едно от най-елитните учебни заведения във Великобритания. Основан е от кралица Виктория в чест на най-великата личност в историята на британската армия – дюка на Уелингтън. Сградите на училището се отличават с уникална барокова архитектура, а успехите на възпитаниците му са впечатляващи.

Местоположение

Wellington College (Уелингтън Колидж) се намира в Кроторн, Баркшиър, на 60 км. югозападно от Лондон. За сравнение най-близкото летище до града е Хийтроу.

Програми

GCSE, A Levels, IB

Настаняване

Общежитията на колежа са 14, някои са в самия кампус, а други извън него. По-малките ученици са настанени в стаи с 4-6 легла, а по-големите – в самостоятелни или двойни стаи.

Спорт и развлечения

Спортната база се състои от 16 игрища за ръгби, 12 за крикет, 6 за футбол, модерна фитнес зала, кортове за тенис и скуош. Училището има много добри резултати в различните национални шампионати. Редовно се организират екскурзии, посещение на изложби, театрални представления, мюзикъли и др.

Изисквания и прием

Колежът е изключително селективен, кандидатства се поне 2 години по-рано с изпити по английски, академична справка за последните 2 години и препоръка от преподавател.

Свържи се с консултант
ACS INTERNATIONAL SCHOOL
ACS Schools са специализирани в обучението по американската образователна система като първоначалното им наименование е било "American Community Schools".
ВИЖ ПОВЕЧЕ
ADCOTE SCHOOL
Adcote School е специализирано училище за момичета. Училището е разположено в селцето Литъл Нес, на около 8 км северозападно от Шрусбъри, Великобритания
ВИЖ ПОВЕЧЕ
ARDIGLY COLLEGE
Ardingly College е селективен независим колеж, в който се обучават дневни и бординг ученици. Колежът е разположен в Югоизточна Англия, в красивото графство Западен Съсекс, което се намира между Лондон и Брайтън.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
BATTLE ABBEY SCHOOL
Battle Abbey School е едно от водещите частни училища в Източен Съсекс.Основните принципи на училището са да се възпитава лична самоувереност и да се предоставят възможности за постигане на успехи.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
BADMINTON SCHOOL
Badminton School се намира само на няколко минути разстояние от центъра на Бристол. Градът, който през 2017 г. оглавява класациите на Sunday Times
ВИЖ ПОВЕЧЕ
logo
Инвестирайте в бъдещето на своите деца - подарете им образование в чужбина!
АКРЕДИТАЦИИ
2012

Cambridge Education Group

Accredited Partner
2019

BSBN

Accredited Partner