logo
Образователни програми
Езикови ваканции
Пансионни училища

St Clare’s College

Детайли

Място: Оксфорд, Великобритания

Годишна такса: GBP 42 626

Образователни програми: Pre-IB, IB Diploma, University Foundation Programme

Възраст на учениците: 15-19 год.

St Clare’s е първото бординг училище в Англия, което започва да предлага подготовка за IB още през 1976 година. Финалните резултати са впечатляващи: 65 % от учениците на пансионата изкарват 35 точки или повече. Тези оценки нареждат училището в челната десетка за топ училища в света. Такива са и резултатите спрямо класацията на вестник Times за 2019г.. Седмичният пансионат разполага с отлична материална база: добре структорирани два учебни центъра, модерна лаборатория, богата библиотека, Арт студиа, музикални кабинети и компютърни зали.

Местоположение

St Clare’s College е пансионно училище във Великобритания, което се намира в старинния университетски град Оксфорд. То има отлична репутация сред бординг училищата, заради подготовката, която предлага по програмата International Baccalaureate Diploma.

Настаняване

Пансионно училище St Clare’s във Великобритания разполага с отделни общежития за момчета и за момичета. Стаите са с едно или двe легла и прилежащ собствен санитарен възел.

Спорт и развлечения

St Clare’s College предлага различни спортове, като футбол, бадминтон, тенис, аеробика, скално катерене, конна езда, хандбал, салса, ръгби. За своите възпитаници бординг училището в Англия предлага и клубове по интереси: Amnesty International Group, Model United Nationals, фотография и други. Всяка година се организират екскурзии в Европа и Великобритания.

Изисквания за прием

Изисква се академична справка за последните две години от обучението и препоръка от преподавател. Провежда се интервю с кандидата, най-често по Skype. Полага се изпит по английски език, математика и други предмети.

Свържи се с консултант
ACS INTERNATIONAL SCHOOL
ACS Schools са специализирани в обучението по американската образователна система като първоначалното им наименование е било "American Community Schools".
ВИЖ ПОВЕЧЕ
ADCOTE SCHOOL
Adcote School е специализирано училище за момичета. Училището е разположено в селцето Литъл Нес, на около 8 км северозападно от Шрусбъри, Великобритания
ВИЖ ПОВЕЧЕ
ARDIGLY COLLEGE
Ardingly College е селективен независим колеж, в който се обучават дневни и бординг ученици. Колежът е разположен в Югоизточна Англия, в красивото графство Западен Съсекс, което се намира между Лондон и Брайтън.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
BATTLE ABBEY SCHOOL
Battle Abbey School е едно от водещите частни училища в Източен Съсекс.Основните принципи на училището са да се възпитава лична самоувереност и да се предоставят възможности за постигане на успехи.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
BADMINTON SCHOOL
Badminton School се намира само на няколко минути разстояние от центъра на Бристол. Градът, който през 2017 г. оглавява класациите на Sunday Times
ВИЖ ПОВЕЧЕ
logo
Инвестирайте в бъдещето на своите деца - подарете им образование в чужбина!
АКРЕДИТАЦИИ
2012

Cambridge Education Group

Accredited Partner
2019

BSBN

Accredited Partner