logo
Образователни програми
Езикови ваканции
Пансионни училища

Roedean School

Детайли

Място: Брайтън, Великобритания

Годишна такса: GBP 34 980 - GBP 42 135

Образователни програми: GCSE, AS Level, A Level

Възраст на учениците: 11-18 год.

Разположено на внушителна площ от близо 480 декара, Roedean School е едно от най-престижните пансионни училища за момичета във Великобритания, което през годините от своето основаване в далечната 1885 г. е възпитало много известни дами-политици, актриси, писателки и журналистки. Училището възпитава не само британски момичета, но и много представителки на различни националности. Училището е изключително силно в творческите специалности и наред с взискателната академична подготовка от момичетата се изисква задължително да развият своята креативност в извънкласните занимания за танци, музика и актьорско майсторство. Ученичките също вземат уроци по най-аристократичния спорт- конна езда и практикуват бойни изкуства за самозащита. Roedean School разкрива неповторими гледки към морето и е построено в близост до яхтеното пристанище на Брайтън.

Местоположение

Училището за момичета Roedean School има прекрасно местоположение на върха на внушителни крайбрежни скали в близост до един от най-оживените градове в Англия, Брайтън. Брайтън е и най-известният английски морски курорт, избран още през 18-ти век от британското кралско семейство за официална лятна резиденция. От тогава до днес крайморският град привлича стотици туристи от острова и чужбина с дългата си плажна ивица, оживените търговски улички и уникалните забавления, които предлага. Брайтън е предпочитан студентски град, за което допринася близостта му до Лондон – само на 45мин. с влак.

Учебни програми

Академичната програма на всяко момиче се подбира по такъв начин, че да отговаря на нейните индивидуалните умения и интереси. Задължителните предмети за GCSE включват английски език, английска литература, география или история, математика, избор от науки и един съвременен език. В A Level се предлагат следните дисциплини: английски език и литература, биология, бизнес науки, география, гръцки език, изкуство и дизайн, икономика, история, история на изкуството, испански език, класическа цивилизация, латински език, математика, музика, политика, психология, театрални науки, физика, френски и химия. След завършването си голяма част от възпитаничките на Roedean School постъпват в едни от най-добрите британски университети: Imperial College, London School of Economics, Cambridge University, Royal Holloway и University College London.

Настаняване

Училището разполага с 4 общежития за момичета на възраст 11-18 год. които предлагат всички съвременни удобства и имат прекрасна гледка към морето. В общежитията момичетата естествено създават трайни приятелства с други девойки от цял свят. Ученичките от горните класове се настаняват в самостоятелно общежитие Keswick, в което условията наподобяват на тези в университетските общежития. Keswick разполага с помещения за учебна подготовка, зали за отмора и почивка и кафе заведение. В общежитията има отговорни педагози, които предоставят съвети относно академичната подготовка на момичетата и наблюдават да има баланс между учене и отмора.

Спорт и развлечения

Roedean School предлага богато многообразие от клубове по интереси, които наброяват общо 60! Сред клубовете има такива за предприемачество, стрелба с лък, астрономия, обществено полезен труд, гмуркане и много други. През уикендите се организират екскурзии до Брайтън за шопинг, ходене на плаж, или посещения на кино, театър, галерии и увеселителни паркове. Организират се и специални училищни събития и представления, на които се канят момичета и момчета от други училища.

Изисквания и прием

Roedean School е селективно училище и приема се осъществява с полагане на приемен изпит на самото училища, интервю и академична справка от предходното учебно заведение на кандидата.

Свържи се с консултант
ACS INTERNATIONAL SCHOOL
ACS Schools са специализирани в обучението по американската образователна система като първоначалното им наименование е било "American Community Schools".
ВИЖ ПОВЕЧЕ
ADCOTE SCHOOL
Adcote School е специализирано училище за момичета. Училището е разположено в селцето Литъл Нес, на около 8 км северозападно от Шрусбъри, Великобритания
ВИЖ ПОВЕЧЕ
ARDIGLY COLLEGE
Ardingly College е селективен независим колеж, в който се обучават дневни и бординг ученици. Колежът е разположен в Югоизточна Англия, в красивото графство Западен Съсекс, което се намира между Лондон и Брайтън.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
BATTLE ABBEY SCHOOL
Battle Abbey School е едно от водещите частни училища в Източен Съсекс.Основните принципи на училището са да се възпитава лична самоувереност и да се предоставят възможности за постигане на успехи.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
BADMINTON SCHOOL
Badminton School се намира само на няколко минути разстояние от центъра на Бристол. Градът, който през 2017 г. оглавява класациите на Sunday Times
ВИЖ ПОВЕЧЕ
logo
Инвестирайте в бъдещето на своите деца - подарете им образование в чужбина!
АКРЕДИТАЦИИ
2012

Cambridge Education Group

Accredited Partner
2019

BSBN

Accredited Partner