Queen’s College

Детайли

Място:  Taunton, UK

Годишна такса: GBP 32,400 – GBP 35,345

Образователни програми:  GCSE, A level, Pre-IB

Възраст на учениците:   7 - 18 г.

Queen's College е основан през 1843 г. и е най-старото частно училище в Тоунтън. Училището има силна репутация за нивото на предлаганите визуални и сценични изкуства, включително драма, танци и музика. A Level резултатите са отлични, като над 80% от учениците завършат с оценки A * - C и успешно биват приети в университета посочен на първо място.

Местоположение

Queen’s College се намира в югозападната част на Англия, град Таунтън, район с изключителна природа и хубаво време. Близко са и градовете Бристол, Ексетър и Бат. Центърът на Таунтън предлага най-различни занимания като пазаруване, кафенета, театър, кино и боулинг.

Учебни програми

Обучението е по програмите GCSE, A level и Pre-IB.

Настаняване

Колежът има 4 общежития, които разполагат със съоръжения за готвене, билярдна маса, караоке машина, маса за тенис, DVD плейър, дартс и др.

Спорт и развлечения

Учениците могат да избират между лека атлетика, крикет, крос кънтри, хокей, нетбол, ръгби, плуване, тенс, кану, планинско колоездене и експедиции.

Изисквания за прием

Изисква се академична справка за последните 2 години на обучение. Кандидатите се явяват на тестове за прием и Skype интервю.

Допълнителна информация ще получите от агенция „Скай Лайнс“ – официален представител на Queen’s College в България.

Свържи се с консултант
ACS INTERNATIONAL SCHOOL
ACS Schools са специализирани в обучението по американската образователна система като първоначалното им наименование е било "American Community Schools".
ВИЖ ПОВЕЧЕ
ADCOTE SCHOOL
Adcote School е специализирано училище за момичета. Училището е разположено в селцето Литъл Нес, на около 8 км северозападно от Шрусбъри, Великобритания
ВИЖ ПОВЕЧЕ
ARDIGLY COLLEGE
Ardingly College е селективен независим колеж, в който се обучават дневни и бординг ученици. Колежът е разположен в Югоизточна Англия, в красивото графство Западен Съсекс, което се намира между Лондон и Брайтън.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
BATTLE ABBEY SCHOOL
Battle Abbey School е едно от водещите частни училища в Източен Съсекс.Основните принципи на училището са да се възпитава лична самоувереност и да се предоставят възможности за постигане на успехи.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
BADMINTON SCHOOL
Badminton School се намира само на няколко минути разстояние от центъра на Бристол. Градът, който през 2017 г. оглавява класациите на Sunday Times
ВИЖ ПОВЕЧЕ