Oxford Sixth Form College

Детайли

Място: Оксфорд, Великобритания

Годишна такса:  при запитване (определя се взависимост от избраната програма и тип настаняване)

Образователни програми:  APP, GCSE, A levels и BTEC

Възраст на учениците:   15 – 19г.

Основан през 1988г. Oxford Sixth Form College е един водещите частни колежи във Великобритания предлагащ обучение по програмите A levels за ученици от 15-19г. възраст. Класовете са организирани в групи по не повече от 6 деца.

Училището предлага избор от повече от 30 предмета за обучение по програмите GCSE и A levels.

Местоположение

Училището е разположено в древния център на град Оксфорд, който е дом на един от най-старите университети в света и е известен със своята впечатляваща архитектура. Репутацията на Оксфорд като световен център за образование и култура се развива в продължение на векове.

Учебни програми

· APP (Academic Preparational Programme) – програмата е създадена за международни ученици с цел подобряване нивото на английски език, за подготовка за A levels и BTEC програми;

· GCSE;

· A-levels;

· BTEC – Business Studies.

Настаняване

· Настаняване в общежитие на територията на училището (15+ години) – предлагат се самостоятелни стаи със собствен санитарен възел, като момчета и момичета се настаняват в различни крила на сградата.

· Настаняване в общежитие извън територията на училището (18+ години) - децата живеят в общежитие от типа три свързани по между си градски къщи. Някои стаи имат общ санитарен възел, други самостоятелен.

· Настаняване в приемно семейство (16+ години) - осигурява се самостоятелна стая, закуска, вечеря и възможност за ползване на кухня.

· Самостоятелна частна квартира (18+ години).

Спорт и развлечения

Заедно с предлаганите академични програми, учениците могат паралелно да вземат и курсове в сферата на изкуствата, музика, право, тенис на маса и футбол.

Децата имат възможност да тренират баскетбол, футбол, бадминтон, скуош и тенис през лятото. На разположение са също така фитнес и два плувни басейна.

В свободното време се организират кино и международни вечери, благотворителни събития и др.

Учениците се насърчават да вземат участие в множеството културни събития в Оксфорд. Градът предлага всекидневни театрални постановки, кино прожекции, както и посещения на музеи и галерии.

Изисквания за прием

  • Skype интервю;
  • сертификат за владеене на английски език IELTS.

Допълнителна информация ще получите от агенция „Скай Лайнс“ – официален представител на Oxford Tutorial College в България.

Свържи се с консултант
ACS INTERNATIONAL SCHOOL
ACS Schools са специализирани в обучението по американската образователна система като първоначалното им наименование е било "American Community Schools".
ВИЖ ПОВЕЧЕ
ADCOTE SCHOOL
Adcote School е специализирано училище за момичета. Училището е разположено в селцето Литъл Нес, на около 8 км северозападно от Шрусбъри, Великобритания
ВИЖ ПОВЕЧЕ
ARDIGLY COLLEGE
Ardingly College е селективен независим колеж, в който се обучават дневни и бординг ученици. Колежът е разположен в Югоизточна Англия, в красивото графство Западен Съсекс, което се намира между Лондон и Брайтън.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
BATTLE ABBEY SCHOOL
Battle Abbey School е едно от водещите частни училища в Източен Съсекс.Основните принципи на училището са да се възпитава лична самоувереност и да се предоставят възможности за постигане на успехи.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
BADMINTON SCHOOL
Badminton School се намира само на няколко минути разстояние от центъра на Бристол. Градът, който през 2017 г. оглавява класациите на Sunday Times
ВИЖ ПОВЕЧЕ