logo
Образователни програми
Езикови ваканции
Пансионни училища

Oakham School

Детайли

Място: Оукъм, Великобритания

Годишна такса: GBP 30 810 - GBP 37 800

Образователни програми: GCSE, A Level, International Baccalaureate (IB)

Възраст на учениците: 10-18 год.

Сградата на Oakham School е сред основните забележителности в града със своята забележителна архитектура датираща от 1584 год. Училището е с над 400 годишна история и е оценено от “Good Schools Guide” като "приятелско и непретенциозно училище с напредничаво мислене, което постига впечатляващи академични резултати". Oakham School е "училище с високи постижения във всички области, особено подходящо за деца с разностранни таланти и интереси”. Базата на училището се намира в атрактивен район в близост до центъра на града и всички учебни съоръжения са с много високо качество. На разположение на учениците е една от най-добрите училищни библиотеки в страната, просторни научни лаборатории, компютърни зали, арт студия, театрална зала и музикално училище. Училището разполага и с отлично поддържани спортни терени и площадки.

Местоположение

Оакхам e град с богата история и е общински център на графство Рутланд - най-малкото по население графство във Великобритания, разположено в региона Ийст Мидландс. Градчето Оакхам е известно с традиционния си базар, който се провежда два пъти седмично в норманския замък в града. Благодарение на чистия си въздух и добрите транспортни връзки, Оакхам привлича много посетители от Лондон и близките Нотингам, Дарби, Лестър, Бирмингам и Кеймбридж.

Учебни програми

Oakham School е смесено училище за момичета и момчета на възраст от 10 до 18 години, което предлага програмите A Levels и International Baccalaureate (IB). Oakham е едно от водещите училища във Великобритания за програмата International Baccalaureate. Важна част в учебната програма заемат спортните и развлекателни дейности, които насърчават личностното развитие на учениците, и развиват уменията им за работа в екип, както и ръководните умения. Преподавателите имат значителен опит в предоставянето на грижи за международни ученици – те са отлично интегрирани. Всеки ученик има личен ръководител, който осигурява подкрепа и наблюдава техния напредък и постижения. В училището се насърчава подържането на тясна връзка между дома и училището, като на родителите се предоставят доклади под формата на писмени становища от преподавателите за академичния напредък на техните деца.

Настаняване

Всеки ученик в Oakham School принадлежи към определено общежитие. Общежитието е от основно значение за пребиваването на международните ученици в Oakham School. Това е място, където децата намират сигурност, подкрепа и разбирателство. Съвместното живеене в общежитието с други съученици представлява отлична възможност децата да привикнат към общоприети ценности като толерантност, подкрепа, учтивост и приятелство. Всички общежития са отлично оборудвани със спални помещения, зали за самоподготовка и кухненски помещения. По-голямата част от стаите са за двама души, но голяма част от по-малките ученици се настаняват в стаи за четирима. На учениците се разрешава да декорират стаите си със снимки, плакати и всичко, което ги прави по-уютни за тях.

Спорт и развлечения

Учениците в Oakham School могат да избират от следните спортове:
Баскетбол, бойни изкуства, ветроходство, волейбол, гимнастика, голф, гребане, йога, кану, катерене по стена,конна езда,крикет, лека атлетика, плуване, ръгби, скуош, тенис на маса, тенис, фитнес, футбол и хокей. Наред с това учениците имат възможност да проявят своите умения в някои от клубовете по интереси: актьорско майсторство, готварство, изкуства, информатиката, испански клуб, катерене, керамика, кино и видео клуб, оркестър, ориентиране, пеене в хор, посещения на театър, публична реч, първа помощ, танци, творческо писане, текстил, фотография и шах.

Изисквания и прием

От всички кандидати се изисква да положат тест по английски език на Oakham School. Юношите на възраст 16+ трябва да демонстрират задоволителни академични резултати от предходното училище и да предоставят препоръка от директора. Кандидатите задължително трябва да преминат устно интервю.

Свържи се с консултант
ACS INTERNATIONAL SCHOOL
ACS Schools са специализирани в обучението по американската образователна система като първоначалното им наименование е било "American Community Schools".
ВИЖ ПОВЕЧЕ
ADCOTE SCHOOL
Adcote School е специализирано училище за момичета. Училището е разположено в селцето Литъл Нес, на около 8 км северозападно от Шрусбъри, Великобритания
ВИЖ ПОВЕЧЕ
ARDIGLY COLLEGE
Ardingly College е селективен независим колеж, в който се обучават дневни и бординг ученици. Колежът е разположен в Югоизточна Англия, в красивото графство Западен Съсекс, което се намира между Лондон и Брайтън.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
BATTLE ABBEY SCHOOL
Battle Abbey School е едно от водещите частни училища в Източен Съсекс.Основните принципи на училището са да се възпитава лична самоувереност и да се предоставят възможности за постигане на успехи.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
BADMINTON SCHOOL
Badminton School се намира само на няколко минути разстояние от центъра на Бристол. Градът, който през 2017 г. оглавява класациите на Sunday Times
ВИЖ ПОВЕЧЕ
logo
Инвестирайте в бъдещето на своите деца - подарете им образование в чужбина!
АКРЕДИТАЦИИ
2012

Cambridge Education Group

Accredited Partner
2019

BSBN

Accredited Partner