logo
Образователни програми
Езикови ваканции
Пансионни училища

Monkton Combe School

Детайли

Място: Бат, Самърсет, Уелс , Великобритания

Годишна такса: GBP 33 435 - GBP 34 320

Образователни програми:  GCSE, A-Level

Възраст на учениците:  11-19 год.

В сегашния си вид Monkton Combe School се състои от три училища: основно, основано през 1929 г., и двете гимназиални училища, възникнали преди повече от 120 години - съответно през 1868 и 1888 г. Съставът на учениците е смесен близо 15% са с международен произход от 15 различни държави. Първостепенно значение се отдава и на академичния потенциал на учениците. Учебната програма е разнообразна и заедно с учебните занимания включва широк кръг от спортни мероприятия, музикални и театрални занимания.

Местоположение

Училището Monkton Combe е разположено в красивата английска провинция в близост до град Бат – част от списъка на ЮНЕСКО за световното културно и природно наследство.

Учебни програми

Подготовка за изпитите GCSE, A Level и програма “Английски като втори език”. За подготовката по английски език се отделят от 3 часа на седмица за по-големите ученици до 12 часа на седмица за по-малките. За часовете по английски се заплаща допълнително, на база взети часове.

Настаняване

Училището разполага със седем общежития. Едно от тях е за по-малки ученици на възраст от 11-13 год., а останалите шест са за ученици на 13-18 години, две от тях са за момичета и четири за момчета. Общежитията предлагат уютна домашна обстановка за отдих и самоподготовка. Средата предразполага към създаване на дълготрайни приятелства, уважение и толерантност. До единадесети клас учениците придобиват отлични организационни и междуличностни качества от първа необходимост при установяването им в университета.

Спорт и развлечения

Учебната програма в Monkton Combe School е много натоварена, но това се компенсира с развлекателни занимания през уикенда. Ръководството на училището отдава първостепенно внимание на развитието на личните умения и таланти на своите възпитаници и насърчава избора на подходящи извънкласни занимания – от бални танци и свирене на музикални инструменти, до актьорско майсторство, гребане, шах и фехтовка. Monkton Combe School разполага с научен център, в който е инвестирана сериозна сума, модернизирана библиотеката, театралното студио и параклис, спортен център с фитнес зала, плувен басейн, игрище за крикет, кортове за тенис и скуош и яхтклуб на река Ейвън.

Изисквания за прием

От международните кандидати се изисква: 1) Успешно да положат приемните изпити по английски език и математика. Учениците в 7-10 клас полагат и академичен тест. 2) Академични справки. 3) Интервю с директора или друг представител на училището. 4) Попълнен регистрационен формуляр.

Свържи се с консултант
ACS INTERNATIONAL SCHOOL
ACS Schools са специализирани в обучението по американската образователна система като първоначалното им наименование е било "American Community Schools".
ВИЖ ПОВЕЧЕ
ADCOTE SCHOOL
Adcote School е специализирано училище за момичета. Училището е разположено в селцето Литъл Нес, на около 8 км северозападно от Шрусбъри, Великобритания
ВИЖ ПОВЕЧЕ
ARDIGLY COLLEGE
Ardingly College е селективен независим колеж, в който се обучават дневни и бординг ученици. Колежът е разположен в Югоизточна Англия, в красивото графство Западен Съсекс, което се намира между Лондон и Брайтън.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
BATTLE ABBEY SCHOOL
Battle Abbey School е едно от водещите частни училища в Източен Съсекс.Основните принципи на училището са да се възпитава лична самоувереност и да се предоставят възможности за постигане на успехи.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
BADMINTON SCHOOL
Badminton School се намира само на няколко минути разстояние от центъра на Бристол. Градът, който през 2017 г. оглавява класациите на Sunday Times
ВИЖ ПОВЕЧЕ
logo
Инвестирайте в бъдещето на своите деца - подарете им образование в чужбина!
АКРЕДИТАЦИИ
2012

Cambridge Education Group

Accredited Partner
2019

BSBN

Accredited Partner