logo
Образователни програми
Езикови ваканции
Пансионни училища

Leweston School

Детайли

Място: Sherborne, Dorset, UK

Годишна такса: GBP 23 562 – GBP 31 620

Образователни програми: GCSE, A-level, BTECs, Pre-U

Възраст на учениците:   8 – 18 г.

Leweston School е традиционно католическо пансионно училище за деца на възраст между 4 и 18 г. Разположено е сред красив парк с размер около 46 дк и в него се обучават около 300 деца. Сравнително малкият размер на училището позволява индивидуален подход на обучение и по-лесното опознаване на всеки ученик. Училището се слави с отличните академични резултати на своите възпитаници, като всяка година 50% от тях влизат в университетите на Russell Group.

Местоположение

Училището е разположено сред красив парк обхващащ 46 декара в близост до град Шерборн в Дорсет. Шерборн е един от най-зашеметяващите градове в окръга с изобилие от средновековни сгради, популярното в страната Абатство и два замъка. Града е известен и с наситения си културен живот, в който училището взема редовно участие, чрез обществени и образователни проекти.

Учебни програми

Учениците се обучават по традиционната британска образователна система по следните програми: GCSE, A-level, BTECs.

Настаняване

Общежитията са разположение в сградата на самото училище. Целогодишно в тях са настанени около 80 международни ученика, като момчета и момичета са отделно. По-малките деца се настаняват в стаи с 1 до 8 легла, а по-големите в двойни или самостоятелни стаи.

Спорт и развлечения

Учениците могат да практикуват: тенис, плуване, гимнастика, лека атлетика, хокей, футбол, баскетбол, бадминтон, йога, зумба и много други. Музиката и изкуството също заемат много важна част от следобедната програма на училището. По-големите ученици участват в клубове по арт и дизайн, 3D изкуства, театър и филм, балет. Ежеседмично се организират и екскурзии с културна и образователна цел.

Изисквания за прием

  • Резултат за положен UKISET тест или входящият тест на училището;
  • Академични справки за последните 2 години на обучение;
  • Интервю по Skype.

Стипендии

Учениците имат възможност за стипендия на основа на своите академични, музикални или спортни постижения в зависимост от годината за която кандидатстват.

Допълнителна информация ще получите от агенция „Скай Лайнс“ – официален представител на Leweston School в България.

Свържи се с консултант
ACS INTERNATIONAL SCHOOL
ACS Schools са специализирани в обучението по американската образователна система като първоначалното им наименование е било "American Community Schools".
ВИЖ ПОВЕЧЕ
ADCOTE SCHOOL
Adcote School е специализирано училище за момичета. Училището е разположено в селцето Литъл Нес, на около 8 км северозападно от Шрусбъри, Великобритания
ВИЖ ПОВЕЧЕ
ARDIGLY COLLEGE
Ardingly College е селективен независим колеж, в който се обучават дневни и бординг ученици. Колежът е разположен в Югоизточна Англия, в красивото графство Западен Съсекс, което се намира между Лондон и Брайтън.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
BATTLE ABBEY SCHOOL
Battle Abbey School е едно от водещите частни училища в Източен Съсекс.Основните принципи на училището са да се възпитава лична самоувереност и да се предоставят възможности за постигане на успехи.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
BADMINTON SCHOOL
Badminton School се намира само на няколко минути разстояние от центъра на Бристол. Градът, който през 2017 г. оглавява класациите на Sunday Times
ВИЖ ПОВЕЧЕ
logo
Инвестирайте в бъдещето на своите деца - подарете им образование в чужбина!
АКРЕДИТАЦИИ
2012

Cambridge Education Group

Accredited Partner
2019

BSBN

Accredited Partner