logo
Образователни програми
Езикови ваканции
Пансионни училища

Leighton Park School

Детайли

Място: Рединг, Великобритания

Годишна такса: GBP 29 955 - 37 170

Образователни програми: GCSE, A Level, International Baccalaureate

Възраст на учениците: 11-18 год.

Leighton Park School е с високи академични резултати, предлага и отлична образователна среда на насърчение и любознателност. През 2011 г. The Good School Guide отбелязва: Ние преценихме, че това е едно от най-отличителните училища, които посетихме и си тръгнахме с подновено чувство на надежда за бъдещето. Ще бъде много добре, ако повече училища приемат модела на Leighton Park School. В него има почтеност и честност.

Местоположение

Leighton Park School е разположено в красив парк с площ от 65 акра в покрайнините на Рединг, Бъркшир. Училището e само на 30 минути от централната част на Лондон и летище Хийтроу.

Настаняване

Училището разполага с 5 общежития. По-малките ученици се настаняват в двойни или тройни стаи в обособена част от училищната сграда, а по-големите - в самостоятелни стаи. Всяко общежитие разполага със собствена библиотека, работен кът, стая за телевизия и игри и кухненски бокс. Вечер по-големите имат достъп до развлекателните занимания в общежитията Grove, Field и Reckitt.

Спорт и развлечения

Училището разполага с първокласни съоръжения - отопляем закрит басейн, 22 тенис корта, фитнес зала, игрище за крикет и др. Извънкласните дейности са разнообразни - изобразително изкуство, актьорско майсторство, музика, кино, шах, компютри, боулинг и др. Организират се редовни посещения на театър, художествени галерии и музеи, пътувания в чужбина. През последните години децата са посетили Сицилия, Холандия, Чешката република, Хималаите, САЩ и Канада, Южна Африка.

Изисквания за прием

Академична справка за последните две години на обучение и събеседване с представител на училището. Полага се изпит по английски език и математика.

Свържи се с консултант
ACS INTERNATIONAL SCHOOL
ACS Schools са специализирани в обучението по американската образователна система като първоначалното им наименование е било "American Community Schools".
ВИЖ ПОВЕЧЕ
ADCOTE SCHOOL
Adcote School е специализирано училище за момичета. Училището е разположено в селцето Литъл Нес, на около 8 км северозападно от Шрусбъри, Великобритания
ВИЖ ПОВЕЧЕ
ARDIGLY COLLEGE
Ardingly College е селективен независим колеж, в който се обучават дневни и бординг ученици. Колежът е разположен в Югоизточна Англия, в красивото графство Западен Съсекс, което се намира между Лондон и Брайтън.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
BATTLE ABBEY SCHOOL
Battle Abbey School е едно от водещите частни училища в Източен Съсекс.Основните принципи на училището са да се възпитава лична самоувереност и да се предоставят възможности за постигане на успехи.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
BADMINTON SCHOOL
Badminton School се намира само на няколко минути разстояние от центъра на Бристол. Градът, който през 2017 г. оглавява класациите на Sunday Times
ВИЖ ПОВЕЧЕ
logo
Инвестирайте в бъдещето на своите деца - подарете им образование в чужбина!
АКРЕДИТАЦИИ
2012

Cambridge Education Group

Accredited Partner
2019

BSBN

Accredited Partner