King’s Rochester School

Детайли

Място: Rochester, Kent, UK

Годишна такса:  GBP 22 950 – GBP 33 015

Образователни програми: GCSE, A-level

Възраст на учениците:  11 – 18 г.

King’s Rochester едно от най-старите училища във Великобритания с отлична локация - на 90 мин. от летище Хийтроу и на 35 мин от централен Лондон. Тук се обучават около 630 ученика на възраст между 3 и 18 г. Международните ученици са представители на 14 различни държави по света. Училището се слави с това, че е най-старата хорова школа в света.

Местоположение

King’s Rochester се намира в центъра на историческия град Рочестър в красивото графство Кент на югоизточна Англия. Град Рочестър е известен с ежегодното провеждане на различни фестивали и конкурси. С града е свързан и викторианският автор Чарлз Дикенс. Тук е разположена една от най-старите катедрали в света построена през 604 г. пр. Хр., както и средновековен замък построен през 12 век.

Учебни програми

Учениците се обучават по Британската образователна система по програмите GCSE и A-level. Отличните академични резултати на възпитаниците на King’s Rochester им дава възможност да бъдат приети в едни от най-престижните университети: Cambridge, Oxford, Bristol, Durham, Exeter, Imperial, Manchester, Reading, UCL и St. Andrews.

Настаняване

Учениците се настаняват в общежитието на училището, което е с ограничен брой места, но създава една уютна семейна атмосфера за децата, където по-големите ученици се грижат за по-малките. Наскоро реновираните къщи, в които момчета и момичета са настанени отделно, предоставят отлични съвременни условия за живот. Учениците се настаняват предимно в самостоятелни или двойни стаи.

Спорт и развлечения

Училището предлага възможност за практикуване на следните спортове: ръгби, хокей, федербал, крикет, нетбол, лека атлетика, тенис, плуване, бадминтон, стрелба, фехтовка, гребане. През уикендите се организират различни дейности включващи спортни събития, посещения на културни забележителности, пазаруване, кино и театър вечери и много др.

Изисквания за прием

  • Академична справка за последните 2 години на обучение;
  • Препоръка от учител/ Директор в текущото училище;
  • Приемни изпити по английски език, математика, тест за когнитивни умения;
  • Сертификат за владеене на английски език – IELTS;
  • Скайп интервю с Директора на училището.

Стипендии

Учениците имат възможност да кандидатстват за стипендия на основа на своите академични, музикални или спортни постижения.

 Допълнителна информация ще получите от агенция „Скай Лайнс“ – официален представител на King’s Rochester School в България.

Свържи се с консултант
ACS INTERNATIONAL SCHOOL
ACS Schools са специализирани в обучението по американската образователна система като първоначалното им наименование е било "American Community Schools".
ВИЖ ПОВЕЧЕ
ADCOTE SCHOOL
Adcote School е специализирано училище за момичета. Училището е разположено в селцето Литъл Нес, на около 8 км северозападно от Шрусбъри, Великобритания
ВИЖ ПОВЕЧЕ
ARDIGLY COLLEGE
Ardingly College е селективен независим колеж, в който се обучават дневни и бординг ученици. Колежът е разположен в Югоизточна Англия, в красивото графство Западен Съсекс, което се намира между Лондон и Брайтън.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
BATTLE ABBEY SCHOOL
Battle Abbey School е едно от водещите частни училища в Източен Съсекс.Основните принципи на училището са да се възпитава лична самоувереност и да се предоставят възможности за постигане на успехи.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
BADMINTON SCHOOL
Badminton School се намира само на няколко минути разстояние от центъра на Бристол. Градът, който през 2017 г. оглавява класациите на Sunday Times
ВИЖ ПОВЕЧЕ