logo
Образователни програми
Езикови ваканции
Пансионни училища

Haileybury School

Детайли

Място:  Hertford, UK

Годишна такса: GBP 23,610 – GBP 37,215

Образователни програми:  (I)GCSE; A-level; IB program

Възраст на учениците:   11 – 18 г.

Haileybury е едно от водещите пансионни училища за средно образование във Великобритания. От основаването на колежа през 1862 г., негови възпитаници са били министър-председател, висши военнослужещи, писатели, актьори и спортисти. Училището се слави с красивата архитектура на сградите си и с едни от най-качествените и модерни съоражения.

Местоположение

Разположено върху 500 акра площ, Haileybury се намира в красива местност само на 20 мили северно от Лондон. Половината от площта е заета от градини, спортни игрища и терени, а останалата част е предимно гориста местност. От 19 век насам територията на училището остава като едно от най-живописните места, разполагащо с терен за професионална игра на ръгби. През 2015г., училището е било домакин на националните отбори по ръгби на Аржентина и Сащ, които са използвали съораженията по време на световната купа.

Учебни програми

Обучението се провежда по британската образователна система, като в последните две години, учениците могат да изберат и диплома по международната програма IB. Повечето от възпитаниците на училището продължават своето обучение в най-добрите университети в Англия и в света.

Настаняване

Учениците се настаняват в общо 13 къщи, като момчета и момичета са отделно. Повечето стаи са с по две легла. Къщите са комфортно обзаведени с малка кухня и общо помещение за отдих, игра на тенис на маса или гледане на телевизия. Учениците се хранят заедно в обширна трапезария.

Спорт и развлечения

Извънкласните занимания на учениците са многобройни и включват спорт, музика, драма, изкуства, театър, дебати и други. Сред най-популярните отборни спортове в училището са ръгби, крикет, хокей, нетбол, баскетбол, плуване и тенис. Извънкланисните занимания включват и екскурзии, участие в ученическия съвет, благотворителна дейност, грижа и опазване на пчелни семейства и птици и др.

Изисквания за прием

-          Академична справка и препоръка от текущото училище на кандидата;

-          Полагане на входящите изпити на училището;

-          Интервю.

Допълнителна информация ще получите от агенция „Скай Лайнс“ – официален представител на Haileybury School в България.

Свържи се с консултант
ACS INTERNATIONAL SCHOOL
ACS Schools са специализирани в обучението по американската образователна система като първоначалното им наименование е било "American Community Schools".
ВИЖ ПОВЕЧЕ
ADCOTE SCHOOL
Adcote School е специализирано училище за момичета. Училището е разположено в селцето Литъл Нес, на около 8 км северозападно от Шрусбъри, Великобритания
ВИЖ ПОВЕЧЕ
ARDIGLY COLLEGE
Ardingly College е селективен независим колеж, в който се обучават дневни и бординг ученици. Колежът е разположен в Югоизточна Англия, в красивото графство Западен Съсекс, което се намира между Лондон и Брайтън.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
BATTLE ABBEY SCHOOL
Battle Abbey School е едно от водещите частни училища в Източен Съсекс.Основните принципи на училището са да се възпитава лична самоувереност и да се предоставят възможности за постигане на успехи.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
BADMINTON SCHOOL
Badminton School се намира само на няколко минути разстояние от центъра на Бристол. Градът, който през 2017 г. оглавява класациите на Sunday Times
ВИЖ ПОВЕЧЕ
logo
Инвестирайте в бъдещето на своите деца - подарете им образование в чужбина!
АКРЕДИТАЦИИ
2012

Cambridge Education Group

Accredited Partner
2019

BSBN

Accredited Partner