logo
Образователни програми
Езикови ваканции
Пансионни училища

Frensham Heights School

Детайли

Място: Фарнъм, Съри, Великобритания

Годишна такса: GBP 28 410 - GBP 33 195

Образователни програми: GCSE, A Level

Възраст на учениците: 11-18 год.

Frensham Heights се нарежда сред най-изявените училища за приложни и сценични изкуства във Великобритния. Училището се гордее с много видни възпитаници сред които барабаниста на групата Пинк Флойд - Ник Мейсън, известни актьори и музиканти. Още от основаването си през 1925 година до днес, училището се ръководи от основните принципи заложени от основателите му – рационално мислене, непредубеденост, личностно развитие, отговорност и творчество. Имението, в което се намира училището е с площ от 400 декара и включва паркове и горска местност. Общият брой на учениците е около 530.

Местоположение

Пансионното училище Frensham Heights се помещава в красиво имение построено в готически стил Тюдор от пивоваря Черингтън през 1902 год. Училището е разположено на висок хълм на няколко километра от малкото градче Фарнъм, в живописното селце Френшъм и предлага очарователни гледки към околността. През лятната ваканция имението често се наема от младоженци за техните сватбени празненства, а художниците го предпочитат като отлично място за изобразяване на провинциални английски пейзажи.

Учебни програми

Предлагат се академичните програми GCSE, AS и A-level. На всички курсисти се препоръчва да изучават испански, немски или френски език и да изберат най-малко два предмета от областта на приложните и сценичните изкуства, с които се отличава училището. Има и голям избор от клубове и извънкласни занимания. Информационни технологии се преподава като свободноизбираема дисциплина.

Настаняване

Учениците се настаняват спрямо пола и възрастта си в общежития към базата на училището. По-големите ученици се настаняват в самостоятелни спални, а по-малките в стаи с още 2-3 деца. Храна може да се приготвя в обособени кухненски помещения.

Спорт и развлечения

Физическата подготовка е сред основните приоритети в учебната програма на Frensham Heights. В училището се преподават следните спортове: крикет, ръгби, тенис, волейбол, нетбол, хокей, плуване, футбол, баскетбол, бадмингтън, лека атлетика, маратонно бягане и софтбол. Децата активно могат да участват и в училищния хор, оркестър или рок група. Много от учениците участват в училищни театрални постановки и посещават курсове по графичен дизайн, изкуство и фотография. През уикенда се организират посещения на забележителности.

Изисквания и прием

Приемат се ученици на възраст 3, 11, 13 и 16 години, като кандидатите полагат специален изпит на училището, явяват се на интервю и изпращат препоръки.

Свържи се с консултант
ACS INTERNATIONAL SCHOOL
ACS Schools са специализирани в обучението по американската образователна система като първоначалното им наименование е било "American Community Schools".
ВИЖ ПОВЕЧЕ
ADCOTE SCHOOL
Adcote School е специализирано училище за момичета. Училището е разположено в селцето Литъл Нес, на около 8 км северозападно от Шрусбъри, Великобритания
ВИЖ ПОВЕЧЕ
ARDIGLY COLLEGE
Ardingly College е селективен независим колеж, в който се обучават дневни и бординг ученици. Колежът е разположен в Югоизточна Англия, в красивото графство Западен Съсекс, което се намира между Лондон и Брайтън.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
BATTLE ABBEY SCHOOL
Battle Abbey School е едно от водещите частни училища в Източен Съсекс.Основните принципи на училището са да се възпитава лична самоувереност и да се предоставят възможности за постигане на успехи.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
BADMINTON SCHOOL
Badminton School се намира само на няколко минути разстояние от центъра на Бристол. Градът, който през 2017 г. оглавява класациите на Sunday Times
ВИЖ ПОВЕЧЕ
logo
Инвестирайте в бъдещето на своите деца - подарете им образование в чужбина!
АКРЕДИТАЦИИ
2012

Cambridge Education Group

Accredited Partner
2019

BSBN

Accredited Partner