logo
Образователни програми
Езикови ваканции
Пансионни училища

Felsted School

Детайли

Място: Felsted, Essex, UK

Годишна такса: GBP 25, 485 – GBP 37, 485

Образователни програми: GCSE, A Level, IB Programme

Възраст на учениците:   9 – 18 г.

Основано през далечната 1564 г. и разположено върху площ от 80 хектара, Felsted School приветства ученици от цял свят. Учебната програма е поднесена по вълнуващ и стимулиращ начин, а малките размери на класовете спомагат за индивидуалното развитие на всеки ученик. Училището разполага с отлични спортни съоръжения, които включват просторни игрища, отопляеми външни и вътрешни плувни басейни, кортове за скуош и тенис, професионален фитнес салон, музикално училище и напълно оборудвана зала за театрални и музикални представления.

Местоположение

Училището се намира в северната част на известното историческо графство Есекс, само на час от Лондон и Кеймбридж, в близост до летищата Стейнстед и Хийтроу.

Учебни програми

Felsted School предлага обучение по традиционната британска система с програмите GCSE, A Level и по международната програма IB. Всяка една от програмите разполага с широка гама от предмети. По отношение на резултатите:

  • 82% са постигнали A*-C на изпитите за A Level;
  • 46% са постигнали 9-7 (A*-A), а 80% 9-5 (A*-C) на GCSE изпитите.

 Училището е известно със своите водещи програми за съвместно обучение и лидерство. Такова е установеното партньорство с Junior Guildhall School of Music.

Настаняване

Общият брой на общежитията е осем, като момчета и момичета се настаняват отделно. Спалните помещения са комфортни и светли, като по-големите деца са в единични стаи.

Спорт и развлечения

В извънкласните часове учениците имат възможност да практикуват ръгби, хокей, крикет, нетбол, тенис, фулбол, баскетбол и др. Ходеното на пазар и на кино прожекции в Брейнтрий, Челмсфорд и Кеймбридж са част от нещата, които учениците обичат да правят като извънкласни занимания, както и посещението на местни ресторанти, тематични паркове и туристически забележителности.

Изисквания за прием

Представя се академична справка, полага се входящ тест за определяне на нивото на английския и се провежда Skype интервю.

Свържи се с консултант
ACS INTERNATIONAL SCHOOL
ACS Schools са специализирани в обучението по американската образователна система като първоначалното им наименование е било "American Community Schools".
ВИЖ ПОВЕЧЕ
ADCOTE SCHOOL
Adcote School е специализирано училище за момичета. Училището е разположено в селцето Литъл Нес, на около 8 км северозападно от Шрусбъри, Великобритания
ВИЖ ПОВЕЧЕ
ARDIGLY COLLEGE
Ardingly College е селективен независим колеж, в който се обучават дневни и бординг ученици. Колежът е разположен в Югоизточна Англия, в красивото графство Западен Съсекс, което се намира между Лондон и Брайтън.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
BATTLE ABBEY SCHOOL
Battle Abbey School е едно от водещите частни училища в Източен Съсекс.Основните принципи на училището са да се възпитава лична самоувереност и да се предоставят възможности за постигане на успехи.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
BADMINTON SCHOOL
Badminton School се намира само на няколко минути разстояние от центъра на Бристол. Градът, който през 2017 г. оглавява класациите на Sunday Times
ВИЖ ПОВЕЧЕ
logo
Инвестирайте в бъдещето на своите деца - подарете им образование в чужбина!
АКРЕДИТАЦИИ
2012

Cambridge Education Group

Accredited Partner
2019

BSBN

Accredited Partner