logo
Образователни програми
Езикови ваканции
Пансионни училища

Ellesmere College

Детайли

Място: Ellesmere, Shropshire, UK

Годишна такса: GBP 35, 565

Образователни програми:  GCSE, BTEC, Pre-A Level, A Level, Pre-IB, IB

Възраст на учениците:  13 – 18 г.

Ellesmere College е учебно заведение за момчета и момичета, основано през 1884 г. в красивата английска провинция. Училището предлага на своите възпитаници да постигнат успех както в обучението си, така и в широк спектър от дейности, включително музика, изкуство, спорт и драматургия. То е едно от деветте Athlete Friendly Education Centre (AFEC) акредитирани училища в света.

Към днешна дата в Ellesmere College се обучават около 550 ученици, от които 239 са настанени на пансион. Обучението е в малки класове, а безбройните извънкласни дейности се провеждат в една изключително спокойна и приятелска атмосфера.

Местоположение

Разположенa върху площ от 50 хектара, сградата на училището се намира в графство Шропшиър, в близост до малкия исторически град Елсмиър и само на по-малко от 100 км. от вторите по големина градове във Великобритания – Манчестър и Бирмингам. Летището в Ливърпул е само на час път с кола. Идеалната локация на колежа предоставя отличната възможност на учениците да се възползват от огромния набор от развлечения, които предлагат двата мегаполиса, докато живеят и учат в спокойната обстановка на малкия град.

Учебни програми

Великобритания има световна репутация на своите образователни стандарти и Ellesmere подкрепя тази традиция, като се концентрира върху академичните и социалните нужди на всеки ученик. Училището предлага подготовка по програмите GCSE, BTEC, Pre-A Level, A Level, Pre-IB, IB, като дава възможност на своите възпитаници да се насладят на разнообразни спортни и социални дейности. Благодарение на впечатляващите си резултати, учениците продължават обучението си в университети на световно ниво.

Настаняване

Приемът на пансионни ученици започва от 12 г. възраст. Общежитията разполагат с всекидневна с телевизия и DVD плеъри, напълно оборудвана и наскоро реновирана кухня, компютърни зали, библиотека, стая за игри с маси за билярд и тенис. По-малките ученици се настаняват в спални помещения с до 4 легла, а по-големите – в единични или двойни стаи.

Спорт и развлечения

Отличните съоръжения на колежа разполагат с модерен спортен център включващ зала за фитнес, закрит плувен басейн, стена за катерене и др. За любителите на спорта се предоставя възможност за трениране във всяка една олимпийска дисциплина, както и в общо седемте спортни академии по крикет, футбол, голф, ръгби, стрелба, плуване и тенис .

Изисквания за прием

Изисква се академична справка от настоящото училище, след което кандидатите полагат тест по английски език и математика и провеждат Skype интервю с представител на колежа.

Свържи се с консултант
ACS INTERNATIONAL SCHOOL
ACS Schools са специализирани в обучението по американската образователна система като първоначалното им наименование е било "American Community Schools".
ВИЖ ПОВЕЧЕ
ADCOTE SCHOOL
Adcote School е специализирано училище за момичета. Училището е разположено в селцето Литъл Нес, на около 8 км северозападно от Шрусбъри, Великобритания
ВИЖ ПОВЕЧЕ
ARDIGLY COLLEGE
Ardingly College е селективен независим колеж, в който се обучават дневни и бординг ученици. Колежът е разположен в Югоизточна Англия, в красивото графство Западен Съсекс, което се намира между Лондон и Брайтън.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
BATTLE ABBEY SCHOOL
Battle Abbey School е едно от водещите частни училища в Източен Съсекс.Основните принципи на училището са да се възпитава лична самоувереност и да се предоставят възможности за постигане на успехи.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
BADMINTON SCHOOL
Badminton School се намира само на няколко минути разстояние от центъра на Бристол. Градът, който през 2017 г. оглавява класациите на Sunday Times
ВИЖ ПОВЕЧЕ
logo
Инвестирайте в бъдещето на своите деца - подарете им образование в чужбина!
АКРЕДИТАЦИИ
2012

Cambridge Education Group

Accredited Partner
2019

BSBN

Accredited Partner