logo
Образователни програми
Езикови ваканции
Пансионни училища

Dover College

Детайли

Място: Дувър, Кент, Великобритания

Годишна такса: GBP 28 500 - 35 985

Образователни програми: GCSE, pre A-Level, A-Level

Възраст на учениците: 11-18 год.

Dover College е разположен в имение в централната част на Дувър, в миналото собственост на манастира Свети Мартин. Част от древните сгради са оцелели през годините и сега се използват от колежа заедно с прилежащата към тях голяма градина. Училището не е голямо (около 350 ученици) и се гордее със своята приятелска среда за обучение в малки класове от 10 до 15 души. Музиката, изкуството и актьорското майсторство са особено застъпени в учебната програма. За чуждестранните ученици през първата година се предлага безплатна програма за повишаване на езиковото ниво.

Местоположение

Dover College е основан през 1871 г. в Дувър - пристанищен град в Югоизточна Англия, в графство Кент, на брега на пролива Па дьо Кал – най-тясната част от протока Ла Манш. Само на час и половина от Лондон, градът е известен със своя голям замък, който поради стратегическото си положение от древността си е спечелил прозвището Ключ към Англия.

Настаняване

Училището разполага с 4 общежития за момичета и момчета. Настаняването е предимно в самостоятелни или в двойни и тройни стаи. Храненето е в обща столова, а децата могат да си приготвят леки закуски и напитки в обособени кухненски помещения. Има възможности за ежедневни разходки в града, през уикендите се организират развлекателни мероприятия - спортни занимания, посещения на забележителности, театър и шопинг.

Спорт и развлечения

Включени са традиционни видове спорт - лека атлетика, баскетбол, крикет, фехтовка, маратонно бягане, хокей, нетбол, футбол, плуване и тенис. Занятията по физкултура се провеждат два пъти в седмицата. Ученици от Dover College често вземат участие в национални състезания по футбол, хокей и крикет. Работят и клубове по интереси - карате, шах, бридж, дебати, фотография, опазване на околната среда, компютри и грънчарство.

Изисквания за прием

Приемат се кандидати на 11, 13 и 16-годишна възраст. Учениците полагат изпит по английски език на самото училище. Изисква се академична справка от настоящето училище за последните 2 години и препоръка от преподавател.

Свържи се с консултант
ACS INTERNATIONAL SCHOOL
ACS Schools са специализирани в обучението по американската образователна система като първоначалното им наименование е било "American Community Schools".
ВИЖ ПОВЕЧЕ
ADCOTE SCHOOL
Adcote School е специализирано училище за момичета. Училището е разположено в селцето Литъл Нес, на около 8 км северозападно от Шрусбъри, Великобритания
ВИЖ ПОВЕЧЕ
ARDIGLY COLLEGE
Ardingly College е селективен независим колеж, в който се обучават дневни и бординг ученици. Колежът е разположен в Югоизточна Англия, в красивото графство Западен Съсекс, което се намира между Лондон и Брайтън.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
BATTLE ABBEY SCHOOL
Battle Abbey School е едно от водещите частни училища в Източен Съсекс.Основните принципи на училището са да се възпитава лична самоувереност и да се предоставят възможности за постигане на успехи.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
BADMINTON SCHOOL
Badminton School се намира само на няколко минути разстояние от центъра на Бристол. Градът, който през 2017 г. оглавява класациите на Sunday Times
ВИЖ ПОВЕЧЕ
logo
Инвестирайте в бъдещето на своите деца - подарете им образование в чужбина!
АКРЕДИТАЦИИ
2012

Cambridge Education Group

Accredited Partner
2019

BSBN

Accredited Partner