logo
Образователни програми
Езикови ваканции
Пансионни училища

Dollar Academy

Детайли

Място: Scotland, UK

Годишна такса: GBP 30 456 – GBP 32 427

Образователни програми: National 5 Qualifications, Scottish Advanced Highers, Scottish Highers

Възраст на учениците: 10 – 18 г.

Dollar Academy е едно от най-старите училища за смесено обучение (момчета и момичета). Слави се с отличните си академични постижения, голямото разнообразие от предмети, първокласни съоръжения и изключителен екип от професионалисти.

Местоположение

Вдъхновяващо красивият кампус на Dollar Academy е разположен в подножието на планинската верига Ochil Hills, в малкото живописно градче Долар. Освен неповтортомия си чар и природа, градът е добре снабден с най-различни удобства (супермаркети, кафенета, худжествени галерии, дентални кабинети, оптики и козметични студиа). Намира се на достъпно разстояние от големите градове в Централна Шотландия и на около час от летищата Единбург и Глазгоу.

Учебни програми

Подобно на повечето училища в Шотландия, Dollar Academy следва шотландската образователна система, която в много отношения се доближава до английската. До навършване на 16-годишна възраст, учениците изучат голям брой от предмети, а през последните години от обучението си между 3 и 5.

Настаняване

Трите общежития на териорията на училището са оборудвани по възможно най-високите стандарти. Момчетата и момичетата живеят отделно, като обикновено по-големите разполагат със своя собствена стая, докато по-малките се настаняват в спални помещения по трима. Стаите са просторни и светли, с достатъчно място за съхранение и всичко, от което децата имат нужда, за да се чувстват комфортно и като удома си. Всяко общежитие има собствена просторна градина с барбекю.

Спорт и развлечения

Всяка неделя учениците получават пълна програма с предвидени ексурзии и посещения на събития и активности включващи тематични паркове, спортни събития, пейнтбол, картинг, търсене на съкровища, изкачване на стени, пазар, кино, спектакли и концерти. Освен това, децата се възползват от отличните спортни и развлекателни съоръжения, които училището предлага като тревни площи за игри, фитнес зали, плувен басейн, музикални зали и др.

Изисквания за прием

Представя се академична справка от настоящото училище и препоръка от преподавател (за деца в по-големите възрастови групи), полага се тест за прием в офиса на Скай Лайнс и се провежда Skype интервю с ректора на училището. 

Свържи се с консултант
ACS INTERNATIONAL SCHOOL
ACS Schools са специализирани в обучението по американската образователна система като първоначалното им наименование е било "American Community Schools".
ВИЖ ПОВЕЧЕ
ADCOTE SCHOOL
Adcote School е специализирано училище за момичета. Училището е разположено в селцето Литъл Нес, на около 8 км северозападно от Шрусбъри, Великобритания
ВИЖ ПОВЕЧЕ
ARDIGLY COLLEGE
Ardingly College е селективен независим колеж, в който се обучават дневни и бординг ученици. Колежът е разположен в Югоизточна Англия, в красивото графство Западен Съсекс, което се намира между Лондон и Брайтън.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
BATTLE ABBEY SCHOOL
Battle Abbey School е едно от водещите частни училища в Източен Съсекс.Основните принципи на училището са да се възпитава лична самоувереност и да се предоставят възможности за постигане на успехи.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
BADMINTON SCHOOL
Badminton School се намира само на няколко минути разстояние от центъра на Бристол. Градът, който през 2017 г. оглавява класациите на Sunday Times
ВИЖ ПОВЕЧЕ
logo
Инвестирайте в бъдещето на своите деца - подарете им образование в чужбина!
АКРЕДИТАЦИИ
2012

Cambridge Education Group

Accredited Partner
2019

BSBN

Accredited Partner