logo
Образователни програми
Езикови ваканции
Пансионни училища

Concord College

Детайли

Място: Шрюсбери, Великобритания

Годишна такса: GBP 45 000

Образователни програми: GCSE, A-Level

Възраст на учениците: 13-19 год.

Основан през 1949 г., международният Concord College и до днес има завидна репутация в подготовката на кандидати за престижните университети във Великобритания, сред които Оксфорд, Кеймбридж, Импириал Колидж, Уорик и LSE. Училището е специализирано в точните науки, а голяма част от възпитаниците продължават да следват медицина.

Местоположение

Concord College е част от обширно провинциално имение, разположено в близост до Актън Бурнел, графство Шопшир. Най-близкият по-голям град в околността е Шрюсбъри, който се намира на около 100 км. от Манчестър и Бирмингам. Най-близкият по-голям град в околността е Шрюсбъри - на около 100 км от Манчестър и Бирмингам. В околността, сред зеленината и удивителните градини, са разположени архитектурни паметници.

Учебни програми

Колежът предлага академичните програми GCSE, AS и A-Level, като класовете са малки, по 10 души. По избор могат да се изучават испански, френски, немски, японски и китайски език. Колежа има оркестър, хор и музикални групи. Предлагат се уроци по актьорско майсторство, танци, фотография, дизайн, текстил и грънчарство.

Настаняване

Учениците се настаняват в пансион, разположен в учебния комплекс на приблизително 200 метра от сградата на училището. Децата разполагат със самостоятелни стаи в отделни общежития за момчета и момичета с обособени кухненски помещения. Столовата към колежа предлага закуска, обяд и вечеря.

Спорт и развлечения

Основните видове спорт, които са неизменна част от академичното образование на възпитаниците на колежа са: плуване, тенис, футбол, карате, ръгби, бадмингтон, баскетбол, скуош, спортна стрелба и езда. Физкултурния салон разполага със стена за катерене, тенис кортове, футболно и волейболно игрище, плувен басейн и конна база. Децата могат да се включат в един от следните кръжоци: бридж, дебати, пеене, рисуване, готварство или в редакцията на училищния вестник. Организират се редовни екскурзии до други европейски държави. Concord College има отлични съоръжения: спортен център със закрит плувен басейн, арт студио, и зала за театър и концерти.

Изисквания и прием

Приемат се кандидати на 13, 14 и 16 годишна възраст. Учениците полагат специален изпит по английски език и математика на самото училище. Изисква се и академична справка от настоящето училище за последните 2 години и препоръка от преподавател.

Свържи се с консултант
ACS INTERNATIONAL SCHOOL
ACS Schools са специализирани в обучението по американската образователна система като първоначалното им наименование е било "American Community Schools".
ВИЖ ПОВЕЧЕ
ADCOTE SCHOOL
Adcote School е специализирано училище за момичета. Училището е разположено в селцето Литъл Нес, на около 8 км северозападно от Шрусбъри, Великобритания
ВИЖ ПОВЕЧЕ
ARDIGLY COLLEGE
Ardingly College е селективен независим колеж, в който се обучават дневни и бординг ученици. Колежът е разположен в Югоизточна Англия, в красивото графство Западен Съсекс, което се намира между Лондон и Брайтън.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
BATTLE ABBEY SCHOOL
Battle Abbey School е едно от водещите частни училища в Източен Съсекс.Основните принципи на училището са да се възпитава лична самоувереност и да се предоставят възможности за постигане на успехи.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
BADMINTON SCHOOL
Badminton School се намира само на няколко минути разстояние от центъра на Бристол. Градът, който през 2017 г. оглавява класациите на Sunday Times
ВИЖ ПОВЕЧЕ
logo
Инвестирайте в бъдещето на своите деца - подарете им образование в чужбина!
АКРЕДИТАЦИИ
2012

Cambridge Education Group

Accredited Partner
2019

BSBN

Accredited Partner