logo
Образователни програми
Езикови ваканции
Пансионни училища

Clifton College

Детайли

Място: Клифтън, Бристъл, Великобритания

Годишна такса: GBP 38 625 - GBP 42 195

Образователни програми: GCSE, A-Level

Възраст на учениците: 13 - 18 год.

Clifton College e основан преди повече от 150 години и се нарежда сред най-елитните пансионни училища с класическо британско образование, особено силно в областта на изкуството и музиката. През годините възпитава видни политици, актьори, музиканти, дори и нобелови лауреати. Колежът инвестира значително в своята база със съвременна компютърна зала, отличен спортен център, модерен театър и две великолепни библиотеки. Общият брой на учениците в Clifton College е приблизително 1171.

Местоположение

Clifton College се помещава във внушителни сгради в готически стил, разположени над Клифтън в Югозападна Великобритания. Само на 18 км от града се намира известния минерален курорт Бат, на 40 км е разположена столицата на Уелс - Кардиф, а до историческата местност Стоунхендж се стига за около час път с автомобил.

Спорт и развлечения

Всички ученици участват в един от следните спортове: нетбол, хокей, футбол, крикет, ръгби, скуош, тенис, гребане, плуване, фехтовка и лека атлетика. Имат възможността да се запишат и в един от 30-те клуба по интереси - шах, политика, екология, философия, дебати и др.

Изисквания за прием

Приемат се кандидати на 13, 14 и 16-годишна възраст, които полагат изпит по английски език на самото училище. Изисква се и академична справка от настоящето училище за последните 2 години и препоръка от преподавател.

Свържи се с консултант
ACS INTERNATIONAL SCHOOL
ACS Schools са специализирани в обучението по американската образователна система като първоначалното им наименование е било "American Community Schools".
ВИЖ ПОВЕЧЕ
ADCOTE SCHOOL
Adcote School е специализирано училище за момичета. Училището е разположено в селцето Литъл Нес, на около 8 км северозападно от Шрусбъри, Великобритания
ВИЖ ПОВЕЧЕ
ARDIGLY COLLEGE
Ardingly College е селективен независим колеж, в който се обучават дневни и бординг ученици. Колежът е разположен в Югоизточна Англия, в красивото графство Западен Съсекс, което се намира между Лондон и Брайтън.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
BATTLE ABBEY SCHOOL
Battle Abbey School е едно от водещите частни училища в Източен Съсекс.Основните принципи на училището са да се възпитава лична самоувереност и да се предоставят възможности за постигане на успехи.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
BADMINTON SCHOOL
Badminton School се намира само на няколко минути разстояние от центъра на Бристол. Градът, който през 2017 г. оглавява класациите на Sunday Times
ВИЖ ПОВЕЧЕ
logo
Инвестирайте в бъдещето на своите деца - подарете им образование в чужбина!
АКРЕДИТАЦИИ
2012

Cambridge Education Group

Accredited Partner
2019

BSBN

Accredited Partner