logo
Образователни програми
Езикови ваканции
Пансионни училища

Christ’s Hospital

Детайли

Място: Horsham, West Sussex, UK

Годишна такса: GBP 37 890

Образователни програми: GCSE, Pre-A Level, A Level, Pre-IB, IB

Възраст на учениците: 11 – 18 г.

Christ’s Hospital, известно със своето изключително ниво на обучение и разнообразие от националности, е учебно заведение за дневни ученици и ученици на пълен пансион на възраст от 11 до 18 години. Основано през далечната 1552 г. от крал Едуард VI, училището се гордее със своите утвърдени традиции, като една от тях несъмнено е уникалната по рода си и разпознаваема униформа, която се е запазила почти непроменена в продължение на 460 години. Общият брой на учениците е 900, като 12% от тях са международни.

Местоположение

Училището се намира в Западен Съсекс в югоизточната част на Великобритания. Разположено в живописна провинция между Лондон и Брайтън, Christ’s Hospital е само на 30 км южно от летище Гетуик и на 60 км от летище Хийтроу. Голямо предимство е, че училището има собствена железопътна гара с редовни влакове до Лондон, летище Гетуик и Южното крайбрежие.

Учебни програми

Учениците на Christ’s Hospital се отличават с едни от най-добрите и водещи резултати в страната. След завършването си 98% от тях продължават образованието си във водещи университети във Великобритания и чужбина, а всяка година между 8 и 10 ученици биват приети в Оксфорд и Кеймбридж. Christ’s Hospital се гордее и с високите си постижения в областта на музиката, като славата му е на единственото училище в света, в което всеки ден има изпълнения на живо от различни музикални асамбли.

Настаняване

На разположение са 8 общежития за момичета и 8 за момчета със средно 45-50 ученика във всяко. Ученици в последната си година на обучение се настаняват в отделни смесени помещения. В следобедите и през почивните дни се организират екскурзии, посещения на кино прожекции, театрални постановки и зали за игра на боулинг. Извънкласните активности, които се организират в общежитията, се провеждат всяка сряда вечер.

Спорт и развлечения

Разнообразната учебна програма е съчетана с широка гама спорт, музика, изкуство, драма и други извънкласни дейности и клубове по интереси. Практикуват се спортове като баскетбол, тенис, крикет, плуване, катерене на стена и се предлагат активности и клубове по дебати, шах, изнасяне на публични речи и др. Училищните екскурзии включват дестинации по целия свят, като последно учениците плаваха по Егейско море, посетиха Ню Йорк, както и по-голямата част от Европа – Германия, Франция, Испания, Италия.

Изисквания за прием

Попълва се регистрационна форма и се представя академична справка от настоящото училище на кандидата. Следва вземане на решение за най-подходящия начин за тестване на знанията на ученика.

Свържи се с консултант
ACS INTERNATIONAL SCHOOL
ACS Schools са специализирани в обучението по американската образователна система като първоначалното им наименование е било "American Community Schools".
ВИЖ ПОВЕЧЕ
ADCOTE SCHOOL
Adcote School е специализирано училище за момичета. Училището е разположено в селцето Литъл Нес, на около 8 км северозападно от Шрусбъри, Великобритания
ВИЖ ПОВЕЧЕ
ARDIGLY COLLEGE
Ardingly College е селективен независим колеж, в който се обучават дневни и бординг ученици. Колежът е разположен в Югоизточна Англия, в красивото графство Западен Съсекс, което се намира между Лондон и Брайтън.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
BATTLE ABBEY SCHOOL
Battle Abbey School е едно от водещите частни училища в Източен Съсекс.Основните принципи на училището са да се възпитава лична самоувереност и да се предоставят възможности за постигане на успехи.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
BADMINTON SCHOOL
Badminton School се намира само на няколко минути разстояние от центъра на Бристол. Градът, който през 2017 г. оглавява класациите на Sunday Times
ВИЖ ПОВЕЧЕ
logo
Инвестирайте в бъдещето на своите деца - подарете им образование в чужбина!
АКРЕДИТАЦИИ
2012

Cambridge Education Group

Accredited Partner
2019

BSBN

Accredited Partner