logo
Образователни програми
Езикови ваканции
Пансионни училища

Cardiff Sixth Form College

Детайли

Място: Кардиф, Англия

Годишна такса: GBP 46 400 - GBP 51 000

Образователни програми: A Level

Възраст на учениците: 15 - 19 г.

Cardiff Sixth Form College е основан през 2004 г. и за кратък период от време изгражда репутация на едно от най-добрите училища за A Level във Великобритания. Няколко поредни години заема челно място в класацията на училищата, предлагащи A Level, а за 2013 г. е първенец в класациите на The Times и Daily Telegraph за независими училища и за високи резултати - учениците постигат 94% успех.

Местоположение

Кардиф, Южен Уелс, разположен на брега на морето, е богат на културни и исторически забележителности - Cardiff Castle, The Wales Millennium Centre, Llandaff Cathedral, Уелския парламент The Senedd и др. Градът е най-големият медиен център във Великобритания след Лондон и развива завиден културен живот.

Настаняване

Наскоро построеното общежитие се намира на няколко минути от основната сграда на училището. Разполага с 148 самостоятелни стаи и 41 студия - с кухненски съоръжения и санитарен възел. Голямата обща зала предлага възможност за социализиране. 

Спорт и развлечения

В CSFC имат възможност да практикуване на тенис, футбол, бадминтон, плуване и др. Училището организира разнообразни извънкласни дейности като Тhe Duke of Edinburgh Leadership Programme или Тhe Goodwill Ambassador Programme в Югоизточна Азия - учениците работят като доброволци в Малайзия или Бахрейн. Организират се клубове по интереси, включително NASA Club, Oxbridge Club, Law Society, Glee Club, Photography Club, Dance Club и др.

Изисквания за прием 

Изисква се академична справка, препоръка от преподавател и сертификат за владеене на английски език IELTS 6.5. Кандидатите трябва да имат минимум 6 отлични оценки по предметите, които възнамеряват да изучават в A Level. Полага се приемен изпит и се провежда интервю.

Стипендии

CSFC предлага стипендии при осем отлични оценки и успешно преминаване на интервю. Учениците могат да представят портфолио, за да подсилят кандидатурата си. Разпределянето на стипендиите зависи също от избора на предмети за A Level.

Свържи се с консултант
ACS INTERNATIONAL SCHOOL
ACS Schools са специализирани в обучението по американската образователна система като първоначалното им наименование е било "American Community Schools".
ВИЖ ПОВЕЧЕ
ADCOTE SCHOOL
Adcote School е специализирано училище за момичета. Училището е разположено в селцето Литъл Нес, на около 8 км северозападно от Шрусбъри, Великобритания
ВИЖ ПОВЕЧЕ
ARDIGLY COLLEGE
Ardingly College е селективен независим колеж, в който се обучават дневни и бординг ученици. Колежът е разположен в Югоизточна Англия, в красивото графство Западен Съсекс, което се намира между Лондон и Брайтън.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
BATTLE ABBEY SCHOOL
Battle Abbey School е едно от водещите частни училища в Източен Съсекс.Основните принципи на училището са да се възпитава лична самоувереност и да се предоставят възможности за постигане на успехи.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
BADMINTON SCHOOL
Badminton School се намира само на няколко минути разстояние от центъра на Бристол. Градът, който през 2017 г. оглавява класациите на Sunday Times
ВИЖ ПОВЕЧЕ
logo
Инвестирайте в бъдещето на своите деца - подарете им образование в чужбина!
АКРЕДИТАЦИИ
2012

Cambridge Education Group

Accredited Partner
2019

BSBN

Accredited Partner