logo
Образователни програми
Езикови ваканции
Пансионни училища
Bishop’s Stortford College
Детайли

Място: Bishop’s Stortford Hertfordshire

Годишна такса: GBP 24 042 – GBP 34 552

Образователни програми: GCSE, A-level

Възраст на учениците: 7 - 18 г.

Bishop’s Stortford College е открит през 1868 г. от група видни нонконформисти, а днес е едно от водещите дневни и пансионни училища във Великобритания. Колежът се гордее е красивото си просторно и безопасно местоположение. Обучението се провежда в малки групи и всеки ученик получава нужното внимание и време, за да развие изцяло своя потенциал.
Местоположение
Bishop's Stortford е прекрасен исторически пазарен град, разположен на границата на Хертфордшир и Есекс. Сградата на училището е само на 5 минути пеша от центъра на града. В близост до училището се намират:

Летище Stansted – само на 10 минути;
Летище Luton – на 1 час;
Летище Heathrow – на 1 час и 15 минути;
Летище Gatwick – на 1 час и 25 минути;
Лондон – на около 1 час;
Кеймбридж – на около 40 минути.
Настаняване
Колежът има общо 5 общежития:

Grimwade House за по–малките деца на възраст от 7 до 13 години. Построено е между 1911 и 1913 г., като има 5 стаи за отдих оборудвани с телевизори, маси за тенис и компютри.
Young House и Trotman House, където се настаняват само момичета (13–18 години) в стаи с 2 или 4 легла, а с нарастване на възрастта и в единични.
Robert Pearce House и Rowe House за момчета на възраст (13–18 години). Настаняват се в стаи с 2 до 4 легла, а след време и в единични.
Спорт и развлечения
Предлагат се възможности за практикуване на различни спортове като: ръгби, хокей, нетбол, крикет и плуване. Учениците могат също да участват в „side games”, които включват тренировка с тежести, тенис, лека атлетика, зумба, бадминтон, тенис на маса, крос кънтри, баскетбол, футбол, голф, гмуркане, водно поло, йога, бокс, скуош, аеробика.

По–големите ученици могат да избират между археология, изкуство, пчеларство, бридж клуб, готварство, танци, дизайн, драма, интерактивна наука, японски език, журналистика, музика, грънчарство/ керамика, рециклиране, роботика и др.
Изисквания за прием
Представя се академична справка, полагат се тестове по английски език, математика, природни науки. Учениците кандидатстващи за последните 2 години на обучение полагат изпити и по два допълни предмета по свой избор. Провежда се и интервю.
Стипендии
Учениците могат да кандидатстват за стипендия на основа на своите академични, музикални, творчески или спортни постижения.
Свържи се с консултант
ACS INTERNATIONAL SCHOOL
ACS Schools са специализирани в обучението по американската образователна система като първоначалното им наименование е било "American Community Schools".
ВИЖ ПОВЕЧЕ
ADCOTE SCHOOL
Adcote School е специализирано училище за момичета. Училището е разположено в селцето Литъл Нес, на около 8 км северозападно от Шрусбъри, Великобритания
ВИЖ ПОВЕЧЕ
ARDIGLY COLLEGE
Ardingly College е селективен независим колеж, в който се обучават дневни и бординг ученици. Колежът е разположен в Югоизточна Англия, в красивото графство Западен Съсекс, което се намира между Лондон и Брайтън.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
BATTLE ABBEY SCHOOL
Battle Abbey School е едно от водещите частни училища в Източен Съсекс.Основните принципи на училището са да се възпитава лична самоувереност и да се предоставят възможности за постигане на успехи.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
BADMINTON SCHOOL
Badminton School се намира само на няколко минути разстояние от центъра на Бристол. Градът, който през 2017 г. оглавява класациите на Sunday Times
ВИЖ ПОВЕЧЕ
logo
Инвестирайте в бъдещето на своите деца - подарете им образование в чужбина!
АКРЕДИТАЦИИ
2012

Cambridge Education Group

Accredited Partner
2019

BSBN

Accredited Partner