logo
Образователни програми
Езикови ваканции
Пансионни училища
St Gilgen International School
Детайли

Място: Св. Гилден, Австрия

Годишна такса: € 54,200 - 60,900
Образователни програми: International Baccalaureate
Възраст на учениците: 12-18 год.
Училището е съвсем ново – то отваря врати през септември 2008 год. като пансионно училище за международни ученици на възраст от 12-18 години. Класните стаи се намират в реновирана историческа сграда, а общежитието е новопостроено и включва модерна библиотека, медиен център, арт и музикален център, арт ателие, студио за медийни продукции и модерни лаборатории. Извън училището децата имат достъп до модерен фитнес център, плувен басейн, стени за катерене, конна база, а през зимата се организират и ски занимания и планинско катерене.
Местоположение
Международното училище St. Gilgen е построено на територията на градски парк, централно разположен в красивото село St. Gilgen - родно място на майката на Моцарт. St Gilgen се намира много близо до Залцбург и Мюнхен и запленява с прекрасните си гледки към езерото Волфгангзее. Родната къща на майката на Моцарт, Анна-Мария е превърната в музей и музикално училище, където децата от училището посещават уроци по свирене и пеене. Градчето предлага на учениците богата култура и разнообразни възможности за развлечение на открито.
Учебни програми
Академичната програма в училището следва рамката на International Baccalaureate, като курсовете се преподават на английски език. От 6 до 10 клас се изучава програмата Middle years която включва 8 учебни предмета. В 10-ти клас от учениците се изисква да предадат индивидуален проект, а през 11-ти и 12-ти клас се подготвят за университетски прием, като се изучават 6 предмета - 3 на високо ниво и 3 на стандартно ниво. Освен академичните предмети, от учениците се изисква да покрият още три изисквания: да участват в занятия по творческа дейност, в курс по теория на знанието и да предадат дипломна работа. Сред предметите, които се предлагат има курсове по музика, изкуство и танци и медийни и филмови науки.

Настаняване
Курсистите се настаняват в новопостроеното общежитие към базата на St Gilgen, а се изхранват в три ресторанта в градчето. Вечерта учениците от пансионите прекарват времето си в самостоятелни занимания и почивка.
Спорт и развлечения
През извънучебното време на учениците се предлагат екскурзии до Залцбург и планински експедиции. Спортовете, между които могат да избират учениците са: плуване, ски, алпинизъм, ветроходство, водни спортове и езда. Същевременно се отделя внимание и на културното развитие на децата като се организират колективни посещения на музеи, концерти и други развлекателни занимания.
Изисквания за прием
В St. Gilgen се приемат кандидати като се вземат под внимание оценките им от настоящето училище за последните две години и на мотивацията им за академично отличие. Предлагат се и частични и пълни стипендии за талантливи деца с отличен успех.
Свържи се с консултант
AMADEUS INTERNATIONAL SCHOOL
AMADEUS International School Виена е единственото пансионно училище във Виена, което комбинира академично образование с отлично обучение по музика.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
American International School
Американското международно училище в Залцбург е основано през 1978 г. и вече 30 години приема младежи от цял свят на възраст над 12 год. Образованието, което предлага училището е интернационално, като основните дисциплини, в които е профилирано са ...
ВИЖ ПОВЕЧЕ
Danube International School Vienna
Училището се намира във Виена, чийто градски център е включен в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Във Виена се намират седалищата на ООН и на много други международни организации и компании като МААЕ, ЮНИДО и ОПЕК.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
Schloss Krumbach International School
Училището е разположено на 90 км от Виена. То е първото и единствено по рода си училище в Австрия, помещаващо се в красив средновековен замък, като крепостта датира от 13 век.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
St Gilgen International School
Училището е съвсем ново – то отваря врати през септември 2008 год. като пансионно училище за международни ученици на възраст от 12-18 години. Класните стаи се намират в реновирана историческа сграда, а общежитието е новопостроено и включва ...
ВИЖ ПОВЕЧЕ
logo
Инвестирайте в бъдещето на своите деца - подарете им образование в чужбина!
АКРЕДИТАЦИИ
2012

Cambridge Education Group

Accredited Partner
2019

BSBN

Accredited Partner