logo
Образователни програми
Езикови ваканции
Пансионни училища
Danube International 
School Vienna
Детайли

Място: Виена, Австрия

Годишна такса: € 28 481 - 33 406
Образователни програми: IB Program
Възраст на учениците: 14 – 18г.
Danube International School Vienna разполага с елегантна сграда, която е с идеална локация в центъра на Виена в близост до известният парк Пратер. Училището започва да функционира през 1992г. Днес в него се обучават около 426 деца от 60 различни държави. 99% от училищния състав представлява 29 националности. Въпреки че се преподава на английски, се ценят всички езици и в учебната програма са включени 20 други. Майчиният език на всеки ученик е от голямо значение и се насърчава неговото изучаване, поради критичната му роля в мислещите процеси, развитието на комуникативната компетентност и поддържане на културната идентичност.
Местоположение
Училището се намира във Виена, чийто градски център е включен в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Във Виена се намират седалищата на ООН и на много други международни организации и компании като МААЕ, ЮНИДО и ОПЕК.
Настаняване
Училището работи с общежитие, което осигурява настаняване за международни ученици, които са на пълнен пансион.
Учебни програми
Училището подготвя своите възпитаници за получаване на диплома за средноо образование по IB програмата. След своето дипломиране учениците могат да кандидатстват и са приети в университети по целия свят като: Австриа, Европа, Англия, САЩ, Канада и Азия. Някои от тях са: University of Vienna, Bocconi university, University of Moscow, IE Business School of Madrid, University of Hong Kong, University of Durham, Imperial College of London, Oxford University, University of Cambridge, UCL, King’s College of London, University of Warwick, St. Andrew’s University, Columbia University, UCLA, Berkeley, Georgia Institute of Technology, New York University, Loyola Marymount University, University of Virginia.
Спорт и развлечения
Предлагат се извънкласни занимания и спортове като: плуване; лека атлетика; гимнастика; балет; литературни, научни и спортни клубове; пеене; йога; фотография и други. Учениците са включени в на годишния училищен албум, журналистически и филмов клуб, благотворителни програми. Организират се и посещения на театрални постановки. Училището има свои собствени отбори по футбол, баскетбол и волейбол.
Изисквания за прием
Приемът е на база на наличие на свободни места. Изисква се:

· попълване на апликационна форма

· академична справка за предходни години

· тест за проверка нивото на английски (при прием в 11 и 12 клас)

· интервю с директора на училището

· задължителен входящ тест за оценка на когнитивните умения
Свържи се с консултант
AMADEUS INTERNATIONAL SCHOOL
AMADEUS International School Виена е единственото пансионно училище във Виена, което комбинира академично образование с отлично обучение по музика.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
American International School
Американското международно училище в Залцбург е основано през 1978 г. и вече 30 години приема младежи от цял свят на възраст над 12 год. Образованието, което предлага училището е интернационално, като основните дисциплини, в които е профилирано са ...
ВИЖ ПОВЕЧЕ
Danube International School Vienna
Училището се намира във Виена, чийто градски център е включен в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Във Виена се намират седалищата на ООН и на много други международни организации и компании като МААЕ, ЮНИДО и ОПЕК.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
Schloss Krumbach International School
Училището е разположено на 90 км от Виена. То е първото и единствено по рода си училище в Австрия, помещаващо се в красив средновековен замък, като крепостта датира от 13 век.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
St Gilgen International School
Училището е съвсем ново – то отваря врати през септември 2008 год. като пансионно училище за международни ученици на възраст от 12-18 години. Класните стаи се намират в реновирана историческа сграда, а общежитието е новопостроено и включва ...
ВИЖ ПОВЕЧЕ
logo
Инвестирайте в бъдещето на своите деца - подарете им образование в чужбина!
АКРЕДИТАЦИИ
2012

Cambridge Education Group

Accredited Partner
2019

BSBN

Accredited Partner