logo
Образователни програми
Езикови ваканции
Пансионни училища
American International School Salzburg
Детайли

Място: Залцбург, Австрия

Годишна такса: € 42,000 - 44 000
Образователни програми: American High School Diploma, Advanced Placement
Възраст на учениците 12-19 год.
Американското международно училище в Залцбург е основано през 1978 г. и вече 30 години приема младежи от цял свят на възраст над 12 год. Образованието, което предлага училището е интернационално, като основните дисциплини, в които е профилирано са хуманитарните и точните науки. Учениците се обучават в малки групи от максимум 10 души, което дава възможност са по-близък контакт с преподавателите и специален подход спрямо индивидуалните потребности на всеки от учащите. AIS използва спортната база на Университета в Залцбург, която разполага с плувен басейн, фитнес център, игрища за баскетбол и волейбол, тенис кортове и стени за катерене.
Местоположение
Американското международно училище се намира в четвъртият по големина град в Австрия – Залцбург, в подножието на Алпите, на 300 км от Виена и на 100 км от Мюнхен. Градът е известен като родното място на Волфганг Амадеус Моцарт и запленява със своята барокова архитектура и наситена история. Централната част на града е осеяна със средновековни и барокови архитектурни паметници, много музеи, театри и зелени паркове.
Учебни програми
Учебните програми на AIS са разработени съобразно американската образователна система, като учениците преминали 12-годишна програма на обучение получават американска диплома за средно образование American High School Diploma. AIS предлага и програмата Advanced Placement – подготовка за университет, която включва полагане на изпити в 5 научни области: езици, природни науки, математика, обществени науки и информационни технологии.
Спорт и развлечения
В академичната програма са предвидени 4 часа спортни тренировки на седмица. Училището използва спортните съоръженият на Университета в Залцбург и местния спортен център, в които има олимпийски плувен басейн, гимнастически салон, площадки за футбол, баскетбол и волейбол, тенис кортове, фитнес зали и студио за аеробика и танци. Посредством точкова система се подържа необходимата атлетична форма на учениците – всеки от спортовете, които се предлагат (вкл. ски, сноуборд, плуване, аеробика, йога) носи определен брой точки, като има наказателни точки за определени действия с негативно влияние върху здравето като тютюнопушене, консумация на алкохол, заспиване по време на час, замърсяване на спалните. Всички ученици за задължени да участват в най-малко 3 уикенд мероприятия сред които: посещение на кино, местен ресторант, театрална постановка, посещение на музеи и галерии. AIS Salzburg предлага на своите ученици и 2 екскурзии на година и дълга пролетна почивка в началото на месец април. Екскурзиите обикновено са до известни градове и столици в Европа: Лондон, Париж, Рим, Прага, Берлин, Будапеща, Верона, Венеция и Женева.
Изисквания за прием
Кандидатите полагат писмен изпит по английски език и представят академична справка за последните 2 години, както и препоръки от преподавател по английски език и преподавател по математика.
Свържи се с консултант
AMADEUS INTERNATIONAL SCHOOL
AMADEUS International School Виена е единственото пансионно училище във Виена, което комбинира академично образование с отлично обучение по музика.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
American International School
Американското международно училище в Залцбург е основано през 1978 г. и вече 30 години приема младежи от цял свят на възраст над 12 год. Образованието, което предлага училището е интернационално, като основните дисциплини, в които е профилирано са ...
ВИЖ ПОВЕЧЕ
Danube International School Vienna
Училището се намира във Виена, чийто градски център е включен в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Във Виена се намират седалищата на ООН и на много други международни организации и компании като МААЕ, ЮНИДО и ОПЕК.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
Schloss Krumbach International School
Училището е разположено на 90 км от Виена. То е първото и единствено по рода си училище в Австрия, помещаващо се в красив средновековен замък, като крепостта датира от 13 век.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
St Gilgen International School
Училището е съвсем ново – то отваря врати през септември 2008 год. като пансионно училище за международни ученици на възраст от 12-18 години. Класните стаи се намират в реновирана историческа сграда, а общежитието е новопостроено и включва ...
ВИЖ ПОВЕЧЕ
logo
Инвестирайте в бъдещето на своите деца - подарете им образование в чужбина!
АКРЕДИТАЦИИ
2012

Cambridge Education Group

Accredited Partner
2019

BSBN

Accredited Partner