logo
Образователни програми
Езикови ваканции
Пансионни училища

Tersac School

Детайли

Място: Меян-сюр–Гарон, Франция

Годишна такса: EUR 25 950 - EUR 29 610

Образователни програми: French Baccalaureate

Възраст на учениците: 11 - 18г.

Tersac School е престижно частно училище, основано през 1964 година. Впечатляващ е фактът, че всички възпитаници на училището преминават с високи резултати изпитите от програмата French Baccalaureate. Tersac School е традиционно училище и едновременно с това лидер в иновативната педагогика, което осигурява желания баланс между сериозно академично обучение и извънкласни занимания (спорт, културни събития, клубове по интереси). Освен това е едно от малкото френски училища с настаняване на пълен пансион за деца между 11 и 18 години. Всичко това прави Tersac School училище, което вярва в ценности като уважение, себеразвитие, взаимопомощ и сигурност. Класовете са малки - до 16 ученици. Това, заедно с отдадените и мотивирина учители, създава перфектен баланс между академичното развитие и извънкласните дейности.

Местоположение

Tersac School се намира в живописното градче Мелан-сюр–Гарон, между Бордо и Тулуз, само на час път от международното летище Мериняк. Местоположението на града в Югозападна Франция му осигурява много предимства като отдалеченост от градския шум и стрес и осигуряване на здравословна среда за живот и учене.

Програми

FRENCH BACCALAUREATE (secondary school diploma)

Френската диплома за средно образование е задължителен елемент при приема     във френски университети. Тя осигурява сериозна академична подготовка и е призната в цяла Европа. Всеки, който има високо ниво по френски език, може да учи по френската система за диплома за средно образование (11-12-13 клас). Предимства на Baccalaureate са, че стимулира критическо мислене и изследователска дейност, които развиват персонални идеи и мнение. Училището предлага:

 

Курсове по време на ваканциите.
Френски като чужд език.
Спортна програма.
Международни отношения.
Личен педагог.

Настаняване

Настаняването в Tersac School може да е на пълен пансион в общежития, които са разделени на момичета и момчета, в стаи за 4-5 или 6-8 деца, или в приемно семейство. Семействата се избират внимателно от училището и могат да бъдат от английски, немски, френски и друг произход. Стаите са удобни и са подходящи за едно или повече деца, в зависимост от семейството. Приемните семейства са отговорни за воденето и прибирането на децата до и от училище, както и за осигуряването на закуска.

Спорт и развлечения

Tersac School предлага възможност да се практикуват различни видове спорт на високо ниво. Децата могат да участват и в няколко френски шампионата - по ръгби, голф, конна езда, бойни изкуства. През учебната година има две ключови събития – Race и Game of Soule. Те са определящи за училището, защото позволяват на учениците, учителите и директорите да се срещнат в неформална обстановка.

Всеки следобед се организира културно или спортно събитие (от лека атлетика, спортно бягане, стречинг, бейзбол баскетбол, волейбол, футбол, ръгби, фехтовка).

Изисквания и прием

Относно изискванията за прием се свържете с екипа на агенция „Скай Лайнс“.

Свържи се с консултант
ERMITAGE INTERNATIONAL SCHOOL OF FRANCE
Ermitage International School се намира на 20 км западно от Париж в процъфтяващият исторически град Мейсънс-Лафит...
ВИЖ ПОВЕЧЕ
L’ECOLE DES ROCHES
L'Ecole des Roches отваря врати през октомври 1899г. с общ брой на учениците само 50 момчета. От 1969г. училището започва да приема ученици за дневни занимания и нa пансионни начела. В момента в L'Ecole des Roches се обучават около 360 ученика от ...
ВИЖ ПОВЕЧЕ
SAINT DENIS INTERNATIONAL SCHOOL
Saint Denis International School е пансионно училище със 150 годишна история, разположено в средновековното градче Лош, някогашна резиденция на френските крале. Международното училище предлага образование на деца от предучилищна до гимназиална ...
ВИЖ ПОВЕЧЕ
SEK – LES ALPES INTERNATIONAL SCHOOL
SEK – Les Alpes International School се намира в сърцето на Европа, в близост до гр. Flumet-St. Nicolas la Chapelle, на около 70 км от Швейцария и 40 км от Италия...
ВИЖ ПОВЕЧЕ
TERSAC SCHOOL
Tersac School е престижно частно училище, основано през 1964 година. Впечатляващ е фактът, че всички възпитаници на училището преминават с високи резултати изпитите от програмата French Baccalaureate...
ВИЖ ПОВЕЧЕ
logo
Инвестирайте в бъдещето на своите деца - подарете им образование в чужбина!
АКРЕДИТАЦИИ
2012

Cambridge Education Group

Accredited Partner
2019

BSBN

Accredited Partner